1001

Van hummus tot za’atar en van rozenwater tot amandelkoekjes: de Arabische keuken is rijk aan uiteenlopende geuren, kleuren en smaken. Deze keuken, ook wel de keuken van het Midden-Oosten genoemd, is in Nederland nog niet zo heel bekend. Geheel ten onrechte, want hij kent geweldige smaken. Het is een keuken met geurige kruiden en een grote verscheidenheid aan ingrediënten. Denk aan heerlijke kruidenmengsels zoals, ras el hanout, baharat of harissa. Er wordt ook veel gebruikgemaakt van honing en sesam. Dit laatste wordt gebruikt voor sauzen en broden, maar ook over vlees en groenten. We laten onze gasten kennismaken met de diversiteit die deze keuken te bieden heeft. Zo komen verschillende dips, spiesen en mezze aan bod. We willen graag dat onze gasten zich wanen in een kruidig sprookje van 1001-nacht.
 
Mezze Mania
We laten onze gasten kennismaken met alle smaken van 1001 door middel van deze Arabische tapas. Mezze zijn kleine gerechtjes uit de keuken van het Midden-Oosten. Samen vormen ze een lichte maaltijd die perfect is als lunch. Dit gerecht bestaat uit verschillende broodsoorten, kleine hapjes en
verschillende dips; baba ganoush, feta paprika dip en muhammara.
 
The Barbershop
Onze heerlijke kapsalon varianten zijn geknipt voor de lunch! De ultieme guilty pleasure, bestaande uit friet bedekt met shoarma of kebab, kaas en salade, is stiekem gewoon oer-Hollands! Het gerecht is in 2003 ontstaan door de eigenaar van, hoe kan het ook anders, een kapsalon. Het gerecht is sindsdien erg populair. We serveren diverse varianten; een vegetarische, original met een twist en een heerlijke kipsalon. Elke kapsalon kan naar wens worden afgetopt met sausjes en verschillende salades.
 
Shish Kebab
Dé klassieke spicy lamspiesjes met brood, salade en yoghurt-harissa dip. Deze mag natuurlijk echt niet ontbreken binnen 1001. Letterlijk vertaald betekent shish kebab ‘vleesspies’. Shish betekent spies en kebab is Turks voor geroosterd vlees. Origineel worden deze spiesjes bereid met lamsvlees en het liefst op de barbecue geroosterd. De frisse yoghurt-harissa dip past perfect bij het klassieke lamsvlees.
 
Greens
We breiden onze Greens collectie uit met een reeks Arabische salades. Onze salades zijn geïnspireerd op bekende kruidenmengsels en gerechten uit het Midden-Oosten. Super kleurrijk en lekker divers!
Top