Alles uit de zee

Tijdens het maken en bedenken van Alles uit de zee voelden we ons als een vis in het water! We hopen onze gasten niet alleen te verleiden tot het eten van heerlijke producten, maar we willen ze ook iets bijbrengen over de problemen waar onze grote blauwe watervlakte mee te maken heeft. We sporen onze gasten aan om te doneren aan de Plastic Soup Foundation. Verder zijn de producten die we gebruiken allemaal voorzien van een keurmerk. Kortom niet alleen alles uit de zee, maar ook voor de zee.
 
The Bakery
Bij onze bakery draait het met name om lekker brood, dat is dit keer natuurlijk ook belangrijk! We focussen ons nu iets meer op wat er óp het brood gaat. We verrassen onze gasten met heerlijke broodsalades; van een vegan tonijnsalade tot een smakelijke makreelsalade.
 
Stock ‘n Broth
Soep is niet meer weg te denken tijdens onze lunch. In de zee is deze ook aanwezig én groeit jaarlijks met zo’n 5 miljoen ton. Dit is uiteraard geen soep zoals wij deze kennen, maar plasticsoep! In 1977 ontdekte kapitein Charles Moore midden op de Grote Oceaan grote stukken plastic. Hij keerde later terug voor onderzoek en noemde dit de ‘plastic soup’.
 
Greens
De zeebanaan
De zeebanaan is een sappige zeegroente. Het groeit in strengen op zanderige grond. De vlezige blaadjes zijn groen, geel en soms prachtig vuurrood van kleur. Deze bijzondere zeegroente heeft een zilte en typisch kruidige smaak.
 
Zeekraal
Zeekraal is een eenjarig plantje dat bestaat uit gelede knapperige zilte stengeltjes. De stengeltjes nemen tijdens de groei actief mineralen (waaronder zeezout) op uit haar omgeving. Vandaar de typisch zilte smaak. Zeekraal is een bron van magnesium en mangaan.
 
IJskruid
IJskruid is familie van de Nieuw Zeelandse spinazie en kan, net zoals spinazie, ook gestoofd worden gegeten. De meeste toepassingen zijn echter rauw; in salades en als decoratie op schalen en schotels. De smaak is fris, sappig, iets ziltig met een klein bittertje.
 
Street Food
Kibbeling, haringhappen of een verse ceviche van de Spaanse markt. Vis en ander lekkers uit de zee is niet meer weg te denken uit de bekende term; Street Food. Elke foodtruck of kraam op de hoek van de straat verkoopt het; vis! Bij Alles uit de zee kunnen onze gasten hun tanden zetten in heerlijke gerechten; van een zeewierburger tot tortellini met zalmtomatensaus. Bij tortellini denken we natuurlijk niet direct aan de zee, maar deze heerlijke deegkussentjes hebben natuurlijk ook gezwommen in zout water! Loopt het water je al in de mond?
Top