Nordic Kitchen

Scandinavië is helemaal hip en happening. Het draait vooral om gezond en puur eten. De maaltijden bevatten natuurlijke producten die nog alle voedingsstoffen bevatten. Vette vis, verse groenten, bessen en granen vormen de basis. Dat is precies wat we onze gasten bieden binnen Nordic Kitchen. Maar wees gerust.. de Zweedse balletjes zijn niet vergeten!
 
Grød
Grød, ook wel havermout, hoort alweer een tijdje bij het standaard ontbijt van de Scandinaviërs en sinds kort ook bij een deel van onze hippe en healthy bevolking. Logisch: het is een gezond en voedzaam, maar vooral ook heerlijk ontbijt! Het is gemakkelijk om dit voedzame ontbijtje te bereiden en volop te variëren qua toppings. Denk hierbij aan heerlijke vruchten of wortel. Kortom; dé perfecte start van de dag!
 
Soppa
Met het koude Scandinavische klimaat is het heerlijk om je op te warmen aan een lekkere kom soep. Soep is typisch hygge-eten; eten waar je samen van kunt genieten. Verse, pure en voedzame ingrediënten staan bij deze soepen centraal. Precies waar de Scandinavische keuken ook voor staat. Bij Appèl kunnen we ons hier helemaal in vinden.
 
Bullar
Wat is nou een Nordic foodconcept zonder Zweedse balletjes? Want wie aan Scandinavië denkt, denkt aan Ikea en wie aan Ikea denkt, denkt aan Zweedse balletjes. Uiteraard hebben we ook een veggie variant! 
 
Smørrebrød
Smørrebrød is een van de meest bekende lunchgerechten uit Denemarken. Wat voor ons een boterham met kaas is, is voor de Denen smørrebrød. Een specifieke vertaling voor het gerecht is er niet, maar waar het op neerkomt is dat smørrebrød een soort ‘open sandwich’ is, met op z’n minst drie soorten beleg. Veel Denen kiezen voor beleg met vis, maar ook vegetarische opties zoals komkommer of rode biet.
Top