Plant Power

Dit thema barst van de kleuren, lekkernijen én vitaminen. We koken heerlijke vegetarische en veganistische gerechten. Hiermee willen we vooral inspireren en laten zien dat een stukje vlees of vis niet altijd nodig is. Je kunt namelijk eindeloos variëren met granen, groenten en heerlijke peulvruchten. Deze producten zijn gezond en zorgen voor super veel power; Plant Power!
 
Ti Ta Tofu
Volgens veel mensen heeft tofu nog een beetje een negatief imago. Zonde, want je kunt zoveel lekkers maken met dit gefermenteerde goedje. Zo ook deze kleurrijke scrambled tofu’s. Dé perfecte vegan vervanger van je eitje. Tofu wordt gemaakt van sojabonen en is 100 procent plantaardig! Vandaar dat deze vleesvervanger absoluut niet mag ontbreken. De scrambled tofu’s zijn er in verschillende varianten; Italian, Mexican, Morrocan en Asian.
 
Chilling Beans ft. BOON
De Chillings Beans kunnen relaxed achteroverleunen, want de producten van BOON nemen het even over. Michael Luesink, oprichter van BOON, heeft heerlijke producten ontwikkeld op basis van, je raadt het al; bonen. Bij Boon maken ze er geen potje van en werken ze samen met Nederlandse boeren. Daar worden wij heel blij van!
 
Magic Mushrooms
Oohw en magic zijn ze zeker, want stiekem horen deze jongens ook helemaal niet thuis bij ons thema; Plant Power. Men ziet de paddenstoel over het algemeen wel als groente, maar het zijn eigenlijk schimmels. Per jaar eten we 2,5 à 3 kilo paddenstoelen per persoon! Ze bevatten zeer nuttige voedingsstoffen zoals vitamine B2, foliumzuur, kalium en vezels. Champignons zijn een top variatie op je groente, maar je kunt ze helaas niet helemaal vervangen voor je stukje vlees. Combineer ze dus altijd met een lekker eitje of bijvoorbeeld tofu.
Top