Zoek je iets anders?


INSPIRATIE | WIJ WERKEN DUURZAAM

Gezond en duurzaam

Wist je dat we in Nederland drie keer zoveel grondstoffen gebruiken dan de aarde kan aanvullen? En dat meer dan de helft van de volwassenen overgewicht heeft? Niet iets wat we lang kunnen volhouden!

Wij willen onze gasten en opdrachtgevers stimuleren en inspireren om betere keuzes te maken, bewustwording vergroten en laten zien hoe lekker gezond en duurzaam eten kan zijn. Op het voortgezet onderwijs en MBO doen we dit met de Gezonde Schoolkantine. Voor onze campus- en bedrijfsrestaurants ontwikkelden we Good & Green.

Gezonde schoolkantine

Wij zijn partner van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen, dat wordt beheerd door JOGG. Binnen het akkoord wordt gewerkt met de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen van het Voedingscentrum. Deze richtlijn vormt de basis van onze foodconcepten Food You Love voor het voortgezet onderwijs en CRAFT voor het MBO. Binnen deze concepten nemen gezonde voeding en duurzaamheid een prominente rol in.

Food You Love
Op onze creatieve wijze creëren we een schoolkantine waar leerlingen kunnen genieten van gezond & lekker eten. Dat betekent dus extra goed voor onze gasten, maar zeker ook extra lekker! Want gezonde voeding hoeft absoluut niet saai te zijn. We willen op een creatieve manier gezond eten nóg lekkerder maken. Omdenken door iets ongezonds, gezonder te maken, door kleur toe te voegen of foodswaps in te zetten. We willen laten zien dat het ook anders kan, zonder hier belerend in te zijn.

CRAFT
Lekker genieten op een gezonde en duurzame manier! Samen met partners en leveranciers zijn wij continu bezig om ons assortiment te verbeteren en samen unieke producten te ontwikkelen. Al onze witte broodsoorten (baguettes, panini’s etc.) bevatten weinig zout en evenveel vezels als bruinbrood, onze kipreepjes bevatten minder zout en het populaire stokbrood kruidenboter voldoet ook aan de richtlijnen en is volledig plantaardig.

Wist je dat…
Zowel ons bruinbrood áls witbrood weinig zout én extra vezels bevat! Zo wordt de gezonde keuze de makkelijkste keuze.

Go Green
Met Go Green als één van de pijlers willen we het duurzame karakter van CRAFT 2.0 graag meer laten zien. Ons aanbod is voor minimaal 60 procent vegetarisch en gezond, we zetten alleen acties in die duurzaam en gezond zijn én we geven de voorkeur aan producten met een keurmerk. De samenwerking met het Deltion College in Zwolle is de eerste samenwerking volgens de nieuwe CRAFT 2.0 concept.

Good & Green bestaat uit 3 onderdelen voor een vitalere en duurzamere leefstijl; food, fair & mood.

Food
Inspirerende, gezonde en duurzame gerechten, dat bieden wij aan in onze kantines en restaurants. We kiezen voor meer plantaardig en minder verzadigd vet, suiker, zout en calorieën. Rekeninghoudend met seizoen en waar het product vandaan komt.
Een mooi voorbeeld is TU Delft waar we in 2030 de catering volledig duurzaam willen opereren.

Fair
We kiezen voor producten met een duurzaamheidskenmerk, produceren verantwoord, we verpakken producten alleen indien noodzakelijk en we gaan voedselverspilling tegen. En als er dan toch iets over is, bieden we dit met korting aan via Too Good To Go.

Mood
Lekker in je vel zitten zorgt onbewust voor het maken van betere keuzes. We inspireren onze gasten om te investeren in hun eigen vitaliteit. Dit doen we door mini-challenges en het delen van vitaliteitstips en weetjes in onze restaurants en kantines.

Good & Green

Vitale medewerkers zijn gemotiveerd en hebben volop energie om productief en met plezier te werken. Dat is goud waard! In onze campus- en bedrijfsrestaurants stimuleren we de gasten in het maken van betere keuzes door middel van Good & Green; de beste keuze voor jouw gezondheid en de aarde.
We hebben een menu van de toekomst gecreëerd, waarbij gezond (Good) en plantaardig eten (Green) centraal staan, uitgebreid met gezonde en duurzame initiatieven en uitstralingspunten in het restaurant.

Good – Gezonde producten
Dit zijn gezonde producten die voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, ook wel Betere keuzes genoemd. Onder Betere keuzes vallen producten uit de Schijf van Vijf of Dagkeuzes. Schijf van Vijf producten hebben een positief effect op je gezondheid en bevatten de benodigde voedingsstoffen om gezond de dag door te komen. Dagkeuzes zijn producten die in beperkte mate gezond zijn en drie tot vier keer per dag gegeten mogen worden.

Green – Plantaardige producten
Voor de productie van plantaardige producten zijn minder grondstoffen nodig, het zorgt voor minder vervuiling en heeft een positieve invloed op dierenwelzijn. Daarnaast zijn plantaardige producten vaak ook beter voor de gezondheid. Zo is onze banquetingmap in de basis vegetarisch en bevat de menucyclus voor onze bedrijfs- en campuslocaties een hoog percentage gezonde producten en een laag percentage vlees en vis.

Wist je dat…
Onze croissants volledig plantaardig zijn en onze koffie zelfs CO2-neutraal is.