Aardbeientaart

Ingrediënten
12 blaadjes witte gelatine 
200 g mariabiscuits 
100 g roomboter 
200 g aardbeien 
1 perssinaasappel 
500 g magere kwark
200 g basterdsuiker wit 
1 bekertje slagroom (250 ml) 
1/2 el boter of margarine om in te vetten
 
Bereidingswijze
In kom met koud water gelatine ca. 5 min. weken. In keukenmachine of met deegroller mariabiscuits verkruimelen en in kom doen. In pannetje boter smelten en boter met 2 el water door koekkruimels mengen. Springvorm licht invetten, kruimelmengsel over bodem verdelen en goed aandrukken. Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. Sinaasappel uitpersen en in pannetje sap zachtjes verwarmen.
 
Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in warme sinaasappelsap oplossen. Mengsel even laten afkoelen. In kom kwark, suiker en sinaasappelmengsel goed door elkaar roeren. In andere kom slagroom stijfkloppen en luchtig door kwarkmengsel scheppen. Kwarkmengsel over de bodem in springvorm verdelen en bovenkant gladstrijken. Kwarktaart in koelkast in ca. 3 uur laten opstijven. De aardbeien halveren en op bovenkant van taart rangschikken. Garneren met blaadjes munt.
Top