Arancini risottoballetjes uit Sicilië

Ingrediënten
200 gr risottorijst
1 rundvlees bouillonblokje
3 eieren
75 gr geraspte Parmezaanse kaas
1 zakje mini mozzarellabolletjes
150 gr bloem
150 gr paneermeel
500 ml zonnebloemolie

Bereidingswijze
Neem een pan met een dikke bodem en fruit de risotto kort in wat olijfolie. Blus af met de bouillon en laat de risotto al roerend 20 min. garen. Laat de risotto in de pan afkoelen en meng met 1 ei en de Parmezaanse kaas. Neem een beetje risotto en leg hierop een bolletje mozzarella, vorm de risotto om de mozzarella tot een bitterbal. Kluts de eieren. Haal de balletjes eerst door de bloem, dan door de geklutste eieren en vervolgens door het paneermeel. Verhit de olie tot 180ºC en bak de balletjes ongeveer 5 min. tot ze goudbruin zijn. Serveer de balletjes met verse ketchup en genieten maar!
 
Tip! Risotto over van de vorige dag? Gebruik voor dit recept!
Top