Beef Wellington met bospaddenstoelen

Ingrediënten
600 gr ossenhaas
Zout
Peper
Olijfolie
30 gr ongezouten boter
1 teen knoflook (in plakjes)
1 ui (in dunne ringen)
2 takjes tijm
200 gr bospaddenstoelen (fijngehakt)
1 pak bladerdeeg
1 geklopt ei

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200ºC. Wrijf de ossenhaas in met zout, peper en olijfolie. Smelt de helft van de boter in een pan op middelhoog vuur. Laat het vlees rondom dichtschroeien, neem het uit de pan en laat afkoelen. Smelt de rest van de boter in de pan. Voeg knoflook, ui en de tijm toe. Bak tot de uiringen goudgeel en zacht zijn. Doe hierbij de paddenstoelen en bak 5 min. mee, tot het meeste vocht is verdampt. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot het groot genoeg is om de ossenhaas in te pakken. Verdeel het paddenstoelenmengsel erover uit, leg het vlees erop en bestrijk de randen met wat ei. Vouw het deeg om het vlees zodat je een pakket krijgt. Zorg dat er geen lucht tussen zit en knijp de randen goed dicht. Gebruik eventuele afgesneden stukjes deeg als versiering. Bestrijk het pakket rondom met ei en leg 30 min. in de koelkast.
 
Leg het pakket op een met bakpapier beklede bakplaat, met de naad naar beneden. Bak tot het deeg goudbruin en krokant is en het vlees naar wens gegaard. 20 min. voor medium-rare en 25 min. voor medium. Laat 10 min. rusten, snijd aan tafel in dikke plakken en serveer.

 

Top