Bladerdeeg hapjes

Ingrediënten                                                                                                                                                                                                                                                 4 vierkantjes ontdooid bladerdeeg
1 kleine ui
4 champignons
100 g blauwe schimmelkaas (b.v. gorgonzola)
Olijfolie
80 g zongedroogde tomaten
Peper en zout
 
Bereidingswijze
Bedek een bakblik met wat bakpapier en leg de bladerdeeg velletjes erin. Snijd de champignons in plakjes. Snijd een ui en de gedroogde tomaat in dunne plakjes.
 
Bedek de bladerdeeg vierkantjes met de champignons, ui en bovenop een beetje kaas en zongedroogde tomaat. Bestrooi met wat zout en peper. Bak in het midden van een voorverwarmde oven op 190 °C voor 25 tot 30 min.
 
Het lekkerste is om de hapjes meteen uit de oven op te eten, dan is het bladerdeeg nog lekker knapperig. Ook prima om het koud te eten, maar dan kan het bladerdeeg wel wat zacht worden. Ook lekker met gekarameliseerde ui in plaats van de rauwe ui of om andere groenten toe te voegen zoals courgette of aubergine.
Top