Bladerdeeg torentjes met room en kersen

Ingrediënten
1 pak bladerdeeg
1,25 dl melk
1/4 vanillestokje
2 eierdooiers
50 g suiker
5 g bloem
5 dl room
20 kersen op siroop
Poedersuiker
 
Bereidingswijze
Snijd de bladerdeeg plakjes doormidden. Bak deze volgens de instructies op de verpakking. Warm de melk op samen met het in de lengte doorgesneden vanillestokje. Klop de eierdooiers met suiker schuimig, voeg de gezeefde bloem toe en klop opnieuw. Verwijder het vanillestokje en giet warme melk bij de eierdooiers. Zet dit mengsel op het vuur en breng aan de kook. Blijf roeren tot het ingedikt is.
Bedek de steelpan met plasticfolie en laat afkoelen. Klop de room stevig op en spatel het door het mengsel. Doe de room in een spuitzak met gladde spuitmond. Leg 1 stukje bladerdeeg op de borden. Bedek de bodem met de room. Leg de tweede laag bladerdeeg op de borden en bedek opnieuw met room. Vorm een tweede identieke laag. Versier tot slot met de kersen en strooi hier wat poedersuiker over.
Top