Blauwe bessentaart

Ingrediënten
500 g blauwe bessen 
1 blikje croissantdeeg 
250 g zachte boter 
125 g suiker 
250 g amandelpoeder 
4 eieren 
50 g bloem 
Snufje zout 
Fijngeraspte citroenschil 
Blindvulling, zoals gedroogde bonen
 
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een springvorm van 23 cm in met boter en strooi er een beetje bloem over. Rol het deeg tot een dikte van 1 cm. uit op een houten plank, die je eerst bestuift met bloem. Leg het dan in een bakvorm met een doorsnee van 23 cm. Prik gaatjes in de bodem, bedek het deeg met zilverfolie en stort hier een ‘blindvulling’ op. Bak de bodem 5 min. ‘blind’ in een oven van 200 °C, haal de vulling en folie weg en bak nog 5 min. Haal de bodem uit de oven en draai de oven terug naar 180 °C.
 
Klop in tussentijd in een kom de boter en suiker romig, doe er het amandelpoeder, de eieren en de bloem, de citroenrasp en het snufje zout bij. Bedek de taartbodem met dit mengsel en verdeel er vervolgens het fruit overheen. Bak de taart in 20-30 min. tot de vulling stevig is. Eet de taart warm met losgeklopte crème fraîche of koud met slagroom.
Top