Blini’s met zalm

Ingrediënten voor de blini’s
75 g boekweitmeel
35 g bloem
1 ½ tl bakpoeder
1 losgeklopt ei
180 ml karnemelk
30 g gesmolten boter
 
Ingrediënten
60 g zure room
1 tl fijngehakte verse dille
1 el ui (gepeld en fijngesnipperd)
1 tl fijngeraspte citroenschil
¼ tl vers gemalen zwarte peper
1 el uitgelekte kappertjes (klein gesneden)
100 g gerookte zalm (grof gesneden)
16 kleine takjes verse dille
 
Bereidingswijze
Zeef de bloemsoorten en het bakpoeder in een kom, klop dan langzaam het losgeklopt ei en de karnemelk erdoor en daarna de boter. Bak de blini’s van 2 tl beslag, in een grote, verwarmde koekenpan met antiaanbaklaag. Keer de blini’s, laat ook de andere kant bruin worden en leg ze op een rooster om af te koelen.

Roer de room, dille, ui, citroenschil, peper en kappertjes in een kommetje door elkaar. Verdeel het mengsel en de zalm over de blini’s, leg bovenop een takje dille. Serveer op kamertemperatuur.
Top