Bloemkoolsoep met gerookte spek en gorgonzola

Ingrediënten
1 bloemkool
50 g gerookt spek
50 g gorgonzola
1l groentebouillon

1 ui

1 wit van prei
Olijfolie
Peper
Zout

Bereidingswijze
Verdeel de bloemkool in roosjes. Pel en snipper de ui. Snijd de prei fijn. Stoof de ui en de prei in wat olie. Giet er de groentebouillon bij en breng de soep aan de kook. Laat 5 min. koken. Voeg na 5 min. de bloemkoolroosjes toe. Laat de soep nog 10 min. koken. Snijd het spek in blokjes en bak ze krokant. Verbrokkel de gorgonzola.

Mix de soep glad en kruid met peper en zout. Serveer de soep met in ieder bord wat spekblokjes en enkele brokjes gorgonzola. Tip: Doe de gorgonzola niet bij de soep, maar smeer hem op toastjes en zet ze even onder de ovengrill. Serveer ze warm bij de soep.
 
 
 
Top