Blueberry muffins

Ingrediënten (10 muffins)
210 g bloem
150 g kristalsuiker
2,5 ml zout
10 ml bakpoeder
83 ml olie (liefst zonnebloem olie of een andere olie zonder bijsmaak)
1 ei
83 ml melk
150 g bosbessen
 
Voor de topping
100 g kristalsuiker
45 g bloem
60 g boter (op kamertemperatuur)
7,5 ml kaneel
 
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Roer de bloem, suiker, zout en bakpoeder door elkaar. Mix de olie, melk en ei in een aparte kom. Voeg dit bij het bloem-mengsel. Roer even door elkaar, maar niet te lang. Roer de bessen er doorheen.
 
Maak de topping: mix de roomboter met suiker, bloem en kaneel. Dit kan met een vork zodat het een kruimig deeg wordt. Vul de muffinvormpjes voor ongeveer 3/4 met het muffinbeslag. Sprenkel hier de topping op. Bak de muffins ongeveer 25 minuten op 200°C.
Top