Boeuf Bourguignon

Ingrediënten
1 kg magere riblappen, in blokken
250 g zilveruitjes
4 teentjes knoflook, fijn
250 g gerookte magere spekreepjes
1 grote winterwortel in stukjes
400 g champignons in plakjes
Bosje peterselie (gesnipperd)
3 el bloem
4 dl rode wijn
4 dl runderbouillon
2 takjes verse tijm
3 laurierblaadjes
50 g roomboter
Zeezout
Zwarte peper
 
Bereidingswijze
Doe de boter in een grote pan en verhit. Fruit hierin de zilveruitjes, knoflook en spekblokjes aan. Uit de pan halen en bewaren. Braad nu het vlees rondom bruin, voeg de wortel toe en bak die even 3 min. mee en voeg royaal zout en peper toe. Strooi de bloem er over en bak nog even goed. Giet nu de bouillon en de wijn erbij, de helft van de peterselie, de tijm en laurier. Laat dit 1 ½ uur sudderen. Wees niet bang voor alcohol want die verdampt. Bak nu de champignons lichtbruin, haal de laurierblaadjes en de takjes tijm uit de pan (die hebben hun smaken afgegeven) en doe de zilveruitjes, spekblokjes en de knoflook bij het vlees. Laat het nu nog 30 min. doorsudderen. Garneer met een takje tijm. Tip: Lekker met gekookte aardappelen, gekookte kriel of puree.
Top