Bruschetta met tomaat en basilicum

Ingrediënten
2 tomaten
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
1 ciabatta
4 blaadjes basilicum

Bereidingswijze
Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Knoflook pellen en boven kom uitpersen. Knoflook en olie door elkaar roeren. Ciabatta in plakjes snijden en in broodrooster roosteren. Plakjes ciabatta dun bestrijken met knoflookolie. Tomatenblokjes erop leggen. Basilicumblaadjes in drieën scheuren en bruschetta ermee garneren.

Tip
Je kunt de bruschetta’s ook beleggen met gerookte zalm, gebakken paddestoelen, buffelmozzarella, geitenkaas met rucola, sardientjes, vers tonijn etc.

Bruschetta is een tussendoortje of antipasto dat zijn oorsprong vindt in Midden-Italië. Het bestaat uit gegrild brood (kan zowel wit als meergranenbrood zijn), ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met extra vergine olijfolie, zout en peper. In sommige gevallen wordt de olijfolie vooraf gemengd met Italiaanse kruiden zoals basilicum en oregano.

Top