Carrot Cake

Benodigdheden                                                                                                                                                                                                                                       700 g geraspte wortel
220 g bruine suiker
165 g rozijnen
4 eieren
300 g witte suiker
235 ml plantaardige olie
10 ml vanille extract
375 g bloem
7 g bakpoeder
1 tl zout
4 tl kaneelpoeder
115 g walnoten (in kleine stukjes)
 
Voor de topping en vulling:
450 g roomkaas
115 g boter op kamertemperatuur
250 g poedersuiker
5 ml vanille extract
 
Bereidingswijze
Meng de geraspte wortels met de bruine suiker in een kom en laat een uur staan. Meng daarna de rozijnen er doorheen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet 2 cakevormen in (plusminus 25,4 cm doorsnede). Klop de eieren los in een kom en voeg de witte suiker, olie en vanille extract toe. Meng de bloem, bakpoeder, zout en kaneel en voeg dit al roerende toe aan de massa. Roer op het laatste moment de wortelen en de walnoten erdoor. Verdeel gelijk over de 2 vormen. Bak ongeveer 45-50 min. totdat de cake klaar is. Meng ondertussen de roomkaas met de boter tot je een egaal mengsel krijgt. Voeg de poedersuiker en vanille extract al roerende toe totdat je een mooi wit en romig geheel krijgt. Als de cakes klaar zijn, laat deze dan volledig afkoelen en bedek ze met een laag cream cheese-topping en stapel op elkaar.
Top