Chocoladetaart met rode vruchten

Ingrediënten
600 gr pure chocolade (grof gehakt)
500 gr boter (op kamertemperatuur)
200 gr witte basterdsuiker
150 gr poedersuiker
80 gr cacaopoeder
100 ml slagroom
1 tl vanille extract
6 eieren (gesplitst)
200 gr gezeefde bloem
1 pot rode vruchtenjam

Benodigdheden
2 springvormen à 20 cm doorsnee
 
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed de bodem van de vormen met bakpapier. Smelt 200 gr chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen. Klop met de mixer 200 gr boter en basterdsuiker tot de suiker is opgelost. Voeg 1 voor 1 de eidooiers toe, doe de gesmolten chocolade erbij en spatel de bloem erdoor. Klop de eiwitten stijf en spatel luchtig door het beslag. Verdeel het beslag over de vormen en bak de taarten in ca. 45 min. naast elkaar gaar. Laat 4 uur afkoelen.
 
Maak ondertussen de chocolade botercrème. Smelt 200 gr chocolade au bain-marie en laat daarna afkoelen. Neem een kom en mix hierin 300 gr boter tot het zacht is en licht van kleur wordt. Voeg nu langzaam de poedersuiker en het cacaopoeder toe terwijl je blijft mixen. Wanneer het een glad geheel is geworden kun je de afgekoelde chocolade, de slagroom en het vanille extract toevoegen.
 
Mix alles samen tot een mooie gladde chocolade botercrème. Snijd de taarten horizontaal door, zodat je vier cakeplakken hebt. Besmeer een plak met de jam en leg er een tweede plak op en ga door tot de taart is gebouwd.

Bestrijk de taart met een dunne laag botercrème tot deze volledig is bedekt. Smelt vervolgens 150 gr pure chocolade au bain-marie. Wanneer deze is gesmolten neem je hem van de au bain-marie en voeg je de overige 50 gr pure chocolade toe. Vermeng dit tot alle chocolade is gesmolten. Laat nog iets afkoelen en giet de chocolade dan midden op de taart. Duw met een lepel voorzichtig de chocolade over de randen zodat er druppels ontstaan.

Garneer de taart met macarons, bloemen en rood fruit. Ben je op zoek naar een heerlijk recept voor macarons? Deze vind je hier!
Top