Churros met chocoladesaus

Ingrediënten
150 ml water
25 gr suiker
50 gr boter
125 gr bloem
2 eieren
175 ml zonnebloemolie
10 gr poedersuiker
 
Voor de chocoladesaus
150 gr chocolade
100 ml room

Bereidingswijze
Verwarm het water met de suiker en de boter en voeg een mespunt zout toe. Zodra de boter gesmolten is voeg je de bloem toe. Roer in de pan totdat het deeg een bal vormt. Neem de pan van het vuur en voeg de eieren 1 voor 1 toe. Roer vervolgens tot een glad beslag. Verhit de olie tot 180ºC in een ruime pan of gebruik de frituur. Schep het beslag in een spuitzak met kartelmondje en spuit slierten deeg in de hete olie. Bak totdat de churros goudbruin zijn. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de churros met poedersuiker en smullen maar!
 
Voor de chocoladesaus
Hak de chocolade in stukjes en doe in een ruime kom. Verhit de room in een pan en giet op de chocolade. Roer af en toe door tot de chocolade is gesmolten.
 
Serveer de chocoladesaus bij de churros en dippen maar!
Top