Citroenlimonade met framboos en munt

Ingrediënten
1 kopje water
1 kopje suiker
1 kopje citroensap (sap van ongeveer 4-6 uitgeperste citroenen)
3-4 koppen ijskoud water of prikwater, eventueel ijsblokjes
Een paar takjes munt en frambozen.
 
Bereidingswijze
Doe het kopje water met het kopje suiker in een kleine pan. Verwarm op laag vuur terwijl je af en toe roert totdat de suiker volledig is opgenomen in het water. Pers ondertussen de citroenen uit totdat je 1 kopje citroensap hebt. Schenk het citroensap samen met het suikerwater in een grote kan en roer goed door elkaar. Dit is de citroensiroop. Voeg 3-4 koppen koud (prik)water toe aan de citroensiroop en zet een half uurtje in de koelkast zodat het goed koud wordt. Als je de citroenlimonade direct wilt drinken kun je er ook ijsblokjes bij doen. Serveer met wat takjes munt en verse frambozen.
Top