Doperwtensoep

Ingrediënten
1 el olijfolie extra vierge
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
450 g diepvriesdoperwten
1½ groentebouillonblokjes
1 bosje verse munt
200 g Griekse yoghurt

Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak de ui en knoflook in 2 minuten op laag vuur zacht. Voeg de erwtjes en 800 ml water toe. Breng aan de kook en laat 8 minuten zachtjes koken. Pureer de erwten met een staafmixer tot een zo glad mogelijke soep. Los 1 verkruimeld bouillonblokje al roerend op in de soep. Doe er nog wat water en ca. ½ bouillonblokje bij, als je de soep te dik vindt. Proef de soep en maak zo nodig op smaak met zout en peper. Hak of knip de blaadjes van de munt fijn en roer de munt door de soep. Schep de soep in soepkommen en schep in elke kom een flinke lepel yoghurt. Maal er peper over.
Top