Forel uit de oven

Ingrediënten
1 middelgrote forel per persoon
Groene tuinkruiden zoals rozemarijn, oregano, tijm en salie (al deze kruiden passen goed bij elkaar)
1/2 ui
2 Roma tomaatjes
Olijfolie
1/2 citroen
Zout en peper
 
Bereidingswijze
Vraag bij de visboer of hij de forel aan de binnenkant schoonmaakt als dat nog niet gebeurd is. De ingrediënten voor dit recept zijn voor 1 forel en dus voor 1 persoon. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaatjes in partjes en snijd de ui in smalle ringen. Was de citroen en snijd deze ook in schijven. Maak forel aan binnenkant op smaak met zout en peper. Vul de buik van de forel met de partjes tomaat, daarop de ui ringen en daarop de plakjes citroen. Verdeel de verschillende groene kruiden over de forel. Wrijf een ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de forel in de ovenschaal en leg er eventueel nog wat ui en tomaat bij. Besprenkel forel met olijfolie en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Bak de forel in 20 - 30 minuten op 200-220°C tot deze gaar is. Schap zo af en toe wat van de jus uit de ovenschaal over de vis.
Top