Gegrilde ananas met yoghurtijs

Ingrediënten
3 cm verse gember
1 limoen (schoongeboend)
100 ml ahornsiroop
1 ananas
1 el pinda’s of gemalen kokos
 
Voor het yoghurtijs
450 ml Griekse yoghurt (10% vet)
250 ml slagroom
160 gr suiker
 
Bereidingswijze
We beginnen met het ijs! Klop de slagroom met de suiker luchtig, maar niet stijf. Spatel de luchtig geklopte slagroom door de Griekse yoghurt. Laat het mengsel koud worden in de koelkast en zet vervolgens in de vriezer. Voor het best resultaat elk half uur doorroeren om de ijskristallen te breken. Herhaal dit gedurende 3 tot 4 uur. Je kunt ook een ijsmachine gebruiken.
 
Schil en rasp de gember. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe de gember en het sap met de siroop in een pan en breng aan de kook. Laat 2 min. zachtjes koken. Schil de ananas en snijd in de lengte in kwarten. Verwijder de harde kern en halveer de ananasstukken nogmaals in de lengte. Gril de ananas 4 min. Keer halverwege. Leg de ananas in een schaal, schenk de siroop erover, garneer met limoenrasp en de pinda’s.
 
 
Top