Gevulde champignons

Ingrediënten
12 reuzenchampignons (schoongeveegd)
1 citroen (sap)
1 flinke ui (gepeld en fijngesnipperd)
5 el olijfolie
50 g gehakte Macadamia noten
60 g geraspte kaas
50 g wit broodkruimzout
3 el peterselie
Zout en peper
 
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de steeltjes van de champignons, snijd ze fijn en bewaar ze. Leg de champignons, met de opening naar boven, in een ingevette ovenschaal. Verhit 1 el olijfolie in de koekenpan en bak de ui 5 min op laag vuur. Meng de gehakte champignonsteeltjes met peterselie, de noten, kaas en broodkruim. Voeg de ui met zout en 1 el olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar en vul de champignons met het mengsel. Verdeel de rest van de olijfolie over de champignons. Bak de champignons afgedekt met beboterd bakpapier in het midden van de oven in 20 min. gaar. Verwijder het bakpapier de laatste 5 min.

Tip
Varieer met verschillende soorten noten en kaas.
Top