Gevulde flespompoen met gierst en boerenkool

Ingrediënten
1 flespompoen
100 gr gierst
1 blik kikkererwten
150 gr boerenkool
1 tl ras el hanout
½ tl knoflookpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl chilipoeder
½ tl sinaasappelschil
2 el olijfolie
75 gr gedroogde cranberries

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de pompoen door midden in de lengte en haal met een lepel de zaden en draden uit de pompoen. Meng de olijfolie met het knoflookpoeder en de ras el hanout. Smeer de pompoen in met de kruidenolie en bak deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat 40 min. in de oven.
 
Maak de gierst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de kikkererwten af (bewaar het vocht, zie onderstaande tip) en meng met de paprikapoeder, komijnpoeder, sinaasappelschil en chilipoeder. Roerbak de kikkererwten met de boerenkool kort in 1 el olijfolie op middelhoog vuur en breng op smaak met zout en peper. Meng de gierst, het kikkererwtenmengsel en de cranberries. Vul de pompoen met het mengsel en garneer met blaadjes peterselie.
 
Tip! Het vocht van de kikkererwten kun je in diverse gerechten gebruiken!
Top