Hartige taart met aubergine, kaas en tomaat

Ingrediënten (6 personen)
1 grote aubergine
3 tomaten
2 el olijfolie
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook
1 el fijngehakte basilicum
1 el fijngehakte peterselie
1/2 Spaans pepertje (zonder zaadjes fijngehakt)
30 g geraspte Parmezaanse kaas
50 g geraspte belegen Goudse kaas
3 eieren
200 ml slagroom
Bladerdeeg
Zout
Peper

Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200°C. Deeg in de springvorm van ca.28 cm met opstaande rand leggen. Gaatjes in de bodem prikken en 20min. (blind, met vetvrij papier en vulling van bonen of rijst) bakken in de oven. Snijd de aubergine in blokjes. Verhit de olie op middelhoog vuur in een koekenpan. Fruit de ui samen met de aubergine. Roer er de peterselie, basilicum en het pepertje door en knijp de knoflook erboven uit.

Bestrooi met zout en peper en laat op hoog vuur 15min. bakken, zodat het overtollige vocht verdampt of tussentijds afgieten. Schep het auberginemengsel in de taartvorm en bestrooi met kaas. Klop de eieren en de eierdooier los met de slagroom en zout en peper. Giet dit mengsel over de quiche. Snijd de tomaten in kwarten en leg deze tegen elkaar aan op de quiche. Zet de quiche 30min. in de oven.

Tip:
Ook lekker met geitenkaas.
Top