Homemade cheeseburgers

Ingrediënten
500 g rundergehakt
25 g paneermeel
½ ei
1 kleine ui gesnipperd
1 teen knoflook
½ tl Worcestershiresaus
Zout en versgemalen peper
4 broodjes
4 blaadjes kropsla
1 rode ui (in ringen)
4 plakken belegen kaas of cheddar
2 tomaten in plakken
Mayonaise
Ketchup

Bereidingswijze
Meng het gehakt met paneermeel, ei, ui, knoflook, Worcestershiresaus, zout en peper. In 4 porties verdelen. Elke portie tot platte hamburger vormen. Bereiden op grill Grill voorverwarmen volgens gebruiks/aanwijzing en eventueel invetten met olie.

Hamburgers in ± 15 minuten om en om gaar bakken, leg op het laatste moment de kaas erop. Snijd de broodjes open en leg ze met de opengesneden kant naar beneden op de grillplaat. Brood besmeren met mayonaise en beleggen met sla. Als de kaas is gesmolten de hamburgers ertussen leggen en garneren met rode uiringen en plakken tomaat.

Voor de liefhebbers nog wat tomatenketchup erbij of apart serveren.
 
 
 
Top