Kokoskoekjes met pure chocolade

Ingrediënten
4 eieren
250 g gemalen kokos
250 g fijne kristalsuiker
75 g pure chocolade (72%)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170°C. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom. Voeg kokos en suiker toe aan de eiwitten en meng met een houten lepel snel tot een beslag. Schep 15 bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe in een glazen kom. Zet een pan op het vuur met een laagje water erin. Houd tegen de kook aan en hang de kom in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Smelt de chocolade, dip de onderkant van de koekjes in de chocolade en besprenkel de bovenkanten van de kokoskoekjes met behulp van een vork met chocolade.
Top