Raw cheesecake met blauwe bessen

Ingrediënten
Voor de bodem
150 gr havermout
80 gr gemengde noten
6 el maple siroop (of agave of honing)
3 el cacaopoeder
2 el pindakaas
1 snufje zout
 
Voor de vulling
250 gr cashewnoten
500 gr kokosyoghurt
25 gr gesmolten kokosolie
200 gr bevroren blauwe bessen
5 el maple siroop (of agave of honing)
Merg van 1 vanillestokje
1 scheutje citroensap
1 scheutje water
 
Voor de garnering
Handje pinda’s
75 gr verse blauwe bessen
50 gr gesmolten pure chocolade
 
Bereidingswijze
Week de cashewnoten minimaal 2 uur in kokend water. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal fijn. Het moet aan elkaar gaan plakken als je het tussen twee vingers knijpt. Bedek een taartvorm met het beslag en druk goed aan. Doe vervolgens alle ingrediënten voor de raw cheesecake in de keukenmachine en laat net zo lang draaien totdat je een smeuïge massa hebt zonder stukjes. Verdeel het mengsel over de bodem en zet in de vriezer. Wanneer de bovenste laag gestold is, is de cheesecake klaar. Garneer voor het serveren met de blauwe bessen, de pinda’s en de gesmolten chocolade.
Top