Witte asperges met ei en hollandaise saus

Maak eens de vegetarische variant van de bekende asperge klassieker! Tip: je kunt de asperges het beste op de dag van aankoop gebruiken. Wanneer je dit niet doet, wikkel ze dan in een natte theedoek en bewaar in de koelkast. Zo blijven ze vers. 

Ingrediënten
Witte asperges (1 kilo)
3 eidooiers
3 eieren
1 el vers citroensap
1 el witte wijn azijn
200 gram (koude) boter
Peterselie
Zout en peper

Bereidingswijze
Kook de 3 eieren hard. Schil de asperges en snijd een deel van de onderkant (ongeveer 2 cm) af. Kook de asperges met een beetje zout. Klop voor de saus het eigeel in een pannetje met een beetje peper en zout. Verhit daarna het citroensap en de azijn in een pannetje tot het gaat bruisen. Let op dat je het niet laat verbranden. Giet het mengsel bij het eigeel (blijf het mengsel kloppen). Smelt vervolgens de boter op laag vuur en voeg voorzichtig toe aan het mengsel. Blijf kloppen totdat de saus een beetje dikkig is. Serveer direct! Garneer de asperges met het ei en wat peterselie.

Tip: bewaar de schillen en uiteinden eventueel om er bouillon van te trekken voor aspergesoep.

Lekker met deze aardappeltjes met rozemarijn!

 

Top