Appèl gaat voedselverspilling tegen door samenwerking met Too Good To Go

Voor een prikkie eten kopen dat anders weggegooid zou worden? Binnenkort kan dat bij Appèl. De cateraar gaat de strijd tegen voedselverspilling aan door een samenwerking met Too Good To Go. Too Good To Go bestrijdt voedselverspilling door winkels, bakkerijen, restaurants en traiteurs te helpen hun overtollige voedsel via een app te verkopen. Appèl is de eerste cateraar in Nederland die zich aansluit.

Magic Box
Appèl start binnenkort met de app van Too Good To Go op de universiteit van Twente. Ondanks het principe ‘No waste, fresh taste’ van de cateraar, waarbij niet teveel eten vooraf wordt klaargemaakt maar direct op aanvraag, blijven er nog steeds geregeld maaltijden of producten over aan het einde van de dag. Ellen Janssen, manager marketing, communicatie en innovatie van Appèl “Met de app van Too Good To Go dragen we actief bij aan het voorkomen van voedselverspilling. Van het overtollige eten maken we uiteindelijk een Magic Box. De ruim 10.000 studenten en medewerkers van de universiteit kunnen straks via de app tegen flinke kortingen eten bestellen dat we anders zouden weggooien. Goed voor de portemonnee en het milieu. Overigens kunnen ook alle andere gebruikers van de app bij ons bestellen en ophalen.”

Altijd een verrassing
Wat er in de Magic Box zit, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is daarom een verrassing. Wel krijg je sowieso lekker eten: broodjes, baguettes, groenten, salades, juices, couscous, sushi of een compleet menu. “Voor ons is dit een volgende stap in het verduurzamen van ons aanbod. Uiteindelijk willen we zoveel mogelijk locaties laten aansluiten op de app voor de grootste impact”, aldus Ellen Janssen. Dankzij Too Good To Go zijn in Europa al miljoenen maaltijden gered. Via de gratis te downloaden app zien gebruikers automatisch de locatie die het dichtst in de buurt is.

Top