APPÈL SPONSORT OPERA OP DE PARADE

Op woensdag 27 juni 2018 presenteren Opera Zuid, philharmonie zuidnederland en Theater aan de Parade de 12e editie van Opera op de Parade. Appèl is een van de sponsoren dit jaar. Nieuw dit jaar is dat er ook een Opera Sing Along plaatsvindt op de Parade die op nationale tv zal worden uitgezonden.

Opera op de Parade
Het gratis toegankelijke openluchtevenement aan de voet van de Sint-Jan in ’s-Hertogenbosch vindt ditmaal plaats op woensdag 27 juni (aanvang 20.00 uur). De opzet is laagdrempelig en geliefd. Bezoekers brengen hun eigen zitplaats, hapjes en drankjes mee en genieten van de bijzondere sfeer, en van elkaar. Niet voor niets trekt het evenement jaarlijks duizenden bezoekers naar de Parade die de smaak van opera en klassieke muziek op deze informele manier willen proeven. Dat is ook de charme van Opera op de Parade en maakt het uniek.

Opera Sing Along
Bijzonder dit jaar is dat twee dagen erna, op vrijdag 29 juni (aanvang 20.30 uur) op dezelfde plek een extra, en eveneens gratis toegankelijk, evenement plaatsvindt: de Opera Sing Along. Een meezingfestijn met de bekendste operahits, met als muzikaal fundament de philharmonie zuidnederland en het Brabant Koor. En een vijftal zangers, zowel gelauwerde operasterren, jonge rising stars als ook iemand die niet uit de operawereld komt. In tegenstelling tot Opera op de Parade is de Opera Sing Along een sta-evenement. De Opera Sing Along wordt voor tv opgenomen door Omroep Max voor NPO2 en wordt ook live uitgezonden door Omroep Brabant.

De Gemeente ’s-Hertogenbosch is vanaf het prille begin (2007) van Opera op de Parade nauw betrokken bij het evenement. Wethouder Van Olden: “Opera op de Parade is sinds 2007 niet meer weg te denken uit ’s-Hertogenbosch. Een prachtig evenement op een van onze mooiste pleinen van ’s-Hertogenbosch met steevast een massale publieke opkomst. De komst van de Opera Sing Along is een verdere verrijking van de reeks bijzondere evenementen in ‘s-Hertogenbosch”.

Opera op de Parade woensdag 27 juni: Un ballo in Maschera
In samenwerking met Theater aan de Parade brengen Opera Zuid en philharmonie zuidnederland onder leiding van dirigent Enrico Delamboye Verdi’s opera Un Ballo in Maschera, over het waargebeurde verhaal van de Zweedse koning Gustav III, die in 1792 tijdens een gemaskerd bal vermoord werd. Un Ballo in Maschera is misschien niet Verdi’s bekendste opera, maar het is wel een van zijn beste, met een intrigerend verhaal over ongeoorloofde liefde, voorspellingen, verraad, samenzweringen en fenomenale muziek. De hoofdrollen worden uitgevoerd door Adriano Graziani (Gustavo III), Jason Howard (Renato) en Jannelieke Schmidt (Amelia). Un Ballo in Maschera is geregisseerd door Waut Koeken, intendant van Opera Zuid.

Iedereen kan zoals gebruikelijk met zijn zelf meegebrachte stoel aanschuiven op de Parade en heerlijk genieten.
Opera op de Parade is een coproductie van philharmonie zuidnederland, Opera Zuid en Theater aan de Parade en wordt mogelijk gemaakt door Oyens & Van Eeghen Vermogensbeheer, Appèl bedrijfscatering, het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant en de Gemeente ’s-Hertogenbosch.

Top