Appèl sponsort Opera op de Parade

Op dinsdag 27 juni 2017 presenteren Opera Zuid, philharmonie zuidnederland en Theater aan de Parade de 11e editie van Opera op de Parade. Appèl is een van de sponsoren dit jaar.

Eén dag per jaar is ’s-Hertogenbosch dé operastad van Nederland. Dan verrijst op het door kastanjebomen omrande plein het decor en nestelen zo’n 8.000 bezoekers zich voor het podium. Verstokte operaliefhebbers zitten naast nieuwsgierigen, die de smaak van klassieke muziek nog niet kennen.

Dit jaar brengen de gezelschappen, onder leiding van Per-Otto Johansson, Rossini’s meesterwerk Il Barbiere di Siviglia. Een schitterende opera over jeugd en ouderdom, over liefde en begeerte. Het regieduo Geert Lageveen & Leopold Witte plaatst hoofdrolspelers Rosina en Almaviva in een omgeving waar mensen vechten tegen het ouder worden.

De opera gratis toegankelijk houden is van het grootste belang. Het sociale aspect is juist wat dit evenement zo mooi maakt. Veel bezoekers komen juist voor die speciale sfeer en voor elkaar. Mensen van alle rangen, standen en leeftijden genieten ongedwongen samen. Als Opera op de Parade een betaald evenement zou worden zou die bijzondere sfeer verdwijnen, want dan zijn toegangshekken en controles onvermijdelijk en spontane picknicks onmogelijk.

OOP-pin
Opera op de Parade doet daarom wederom een oproep aan het publiek om dit evenement te steunen. Vanaf 1 mei is er een crowdfund campagne gestart via Voordekunst, Facebook, Twitter en Instagram. Deze keer zal de campagne nog meer zichtbaar zijn in de stad, dankzij donatiebusjes bij winkeliers en verkooppunten voor de Opera op de Parade pin, een speldje met het logo van de opera.

Iedereen die dat wil kan de Opera op de Parade steunen via www.voordekunst.nl/projecten/5622. Vanzelfsprekend levert iedere gift een passende tegenprestatie op. De campagne loopt 50 dagen, van 1 mei tot 22 juni, en om het streefbedrag van €15.000,- te halen moeten alle hens aan dek. Doneer daarom en help de opera toegankelijk te houden voor iedereen!

deel dit artikel

meer nieuws

Feel Good Winter
12 december 2017

Feel Good Winter; de nieuwe editie van inspiratiemagazine Accent

LEES VERDER
Bedrijfsrestaurant Juniper Networks
1 december 2017

Juniper Networks kiest voor Appèl

LEES VERDER
Top