Appèl sponsort Opera op de Parade

Op dinsdag 25 juni 2019 vindt weer een nieuwe editie van Opera op de Parade plaats. Opera op de Parade is een gezamenlijk initiatief van Opera Zuid, philharmonie zuidnederland en Theater aan de Parade. Appèl is wederom een van de sponsoren dit jaar. Na het succes van de eerste editie van afgelopen jaar, vindt ook dit jaar weer een Opera Sing Along plaats.

Opera op de Parade
De Opera op de Parade in ‘s-Hertogenbosch is sinds de eerste editie in 2007 een waar fenomeen. Jaarlijks bezoeken ongeveer 10.000 mensen het evenement. Op een laagdrempelige manier kunnen de bezoekers kennismaken met opera en klassieke muziek. Gedurende de dag stroomt het plein aan de voet van de Sint-Jan vol met enthousiaste bezoekers die komen genieten van de gratis openluchtvoorstelling onder het genot van een hapje en een drankje.

Opera Sing Along
De eerste editie van de Opera Sing Along in 2018 was een groot succes. Dit succes heeft de organisatie geïnspireerd tot de opzet van een tweede editie van deze Sing Along. Waarom alleen luisteren als het ook zo gezellig én verbindend is om mee te zingen? Tijdens Opera Sing Along worden de grootste operahits ten gehore gebracht. Twee dagen na de Opera op de Parade, op 27 juni 2019, kunnen bezoekers weer meezingen met bekende operahits onder begeleiding van philharmonie zuidnederland en (opera)zangers en –zangeressen van wereldklasse. Op het programma staan bijvoorbeeld: ‘O mio babbino caro’ van Puccini, het ‘Slavenkoor’ van Verdi en de Habanera en Toreador uit Carmen. Het evenement wordt wederom uitgezonden op tv.

Fantasio – Jacques Offenbach
In het kader van het Offenbach-jaar wordt dit jaar tijdens de Opera op de Parade op 25 juni 2019 Fantasio uitgevoerd. Fantasio draagt verwijzingen naar grote klassiekers. Net als Hamlet in Shakespeares gelijknamig tragedie rouwt om de dood van zijn geliefde hofnar Yorick, start ook Fantasio met een rouwende prinses Elsbeth die de dood van haar geliefde hofnar Saint Jean probeert te verwerken. Deze romantische komedie speelt, op typisch Offenbachiaanse wijze, tegen een achtergrond van intelligente politieke en sociale satire. Hilarische en ontroerende scènes wisselen elkaar af in een heerlijke voorstelling, die de magie van theater en de komische tragiek van de clown centraal stelt. Een Nederlandse wereldpremière van een negentiende-eeuwse parel, die u niet mag missen.
Deze opera wordt in meerdere talen uitgevoerd met Nederlandse boventitels.

Opera op de Parade is een coproductie van Opera Zuid, philharmonie zuidnederland, en Theater aan de Parade en wordt mogelijk gemaakt door Oyens & Van Eeghen Vermogensbeheer, Appèl en Gemeente ’s-Hertogenbosch.

Top