Beperkt assortiment vleeswaren door listeria bacterie

Belangrijke veiligheidswaarschuwing

Naar aanleiding van het landelijke nieuws van afgelopen vrijdag, over de listeriabacterie in voorverpakte vleeswaren, willen wij u graag informeren. Appèl is afgelopen vrijdag ook geïnformeerd door producent Offerman dat de productielocatie van gesneden voorverpakte vleeswaren mogelijk besmet is met een listeriabacterie. Direct na het moment dat wij op de hoogte waren van dit nieuws hebben wij, om alle mogelijke risico’s te vermijden, op onze locaties van SAB Catering, Appèl en Markies Catering de maatregel genomen om alle vleeswaren die een risico vormen uit de schappen te halen. Daardoor vindt u in onze restaurants op dit moment een beperkt assortiment. De vleeswaren die wij wel aanbieden zijn veilig om te consumeren.


Belangrijke vragen

Om welke producten gaat het?
Het gaat om de vleeswaren van Fairbeleg, Verrassend Lekker, Kraak Vers, Kips en Wahid Halal. Overige merken en vleeswaren van bovenstaande merken die deze week weer in de schappen liggen zijn veilig.

Kunnen gasten vandaag weer vleeswaren consumeren die in het restaurant liggen?
We staan nauw in contact met de producent en groothandel. Wij weten op dit moment (nog) niet of de producten waar het over gaat weer veilig zijn. Tot die tijd houden wij de vleeswaren waar het om gaat uit de schappen. We doen er alles aan om ons volledige assortiment weer snel aan te bieden maar de voedselveiligheid en het belang hiervan voor onze gasten stellen wij in dit geval voorop.

Zijn alle voorverpakte vleeswaren uit de schappen gehaald?
We hebben alle vleeswaren die van onze producent Offerman komen allemaal uit de schappen gehaald. Locaties waar vleeswaren liggen van andere producenten zijn wel veilig om te consumeren.

Wat zijn de risico’s van listeriabacterie?
Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. De kans op besmetting met listeria is klein, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn. Vooral zwangere vrouwen moeten oppassen omdat het bij die groep kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte. Listeria is vooral te vinden in langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten. (bron: Voedingscentrum)

Top