Inspiratieweek Nordic Kitchen van start

Scandinavië is helemaal hip en happening. Deze keuken draait vooral om gezond en puur eten. De maaltijden bestaan uit natuurlijke producten die nog alle voedingsstoffen bevatten. Vette vis, verse groenten, bessen en granen vormen de basis. Dat is precies wat we onze gasten bieden tijdens de aankomende inspiratieweek die begin april van start gaat. Maar wees gerust... de Zweedse balletjes zijn niet vergeten! 

Verrassende en ontspannende geluksmomentjes creëren tijdens een drukke werkdag, dat is ons doel! Met deze inspiratieweek zorgen we dat onze gasten genieten in de restaurants en dat er weer iets nieuws te ontdekken is. We lanceren binnen Nordic Kitchen vier nieuwe Food Favorites: ‘Grød’, ‘Soppa’, ‘Bullar’, ‘Smørrebrød’.

Soppa
Soep is het últieme hygge-eten. Dat wil zeggen: eten waar je samen van geniet. In de soepen die geserveerd worden tijdens de inspiratieweek staan verse, voedzame en pure ingrediënten centraal. De soepen bestaan voornamelijk uit groenten en niet al te veel andere producten. Precies waar de Scandinavische keuken voor staat. In Scandinavië is het klimaat koud en dan is het heerlijk om je op te warmen met een lekkere kom soep. Op het menu: bietensoep, pastinaaksoep en appelsoep.

Smørrebrød
Wat voor ons Nederlanders een bruine boterham met kaas is, is voor de Denen smørrebrød. Het is een van de bekendste lunchgerechten uit Denemarken en kan daarom niet missen tijdens de Nordic Kitchen inspiratieweek. Een specifieke vertaling voor het gerecht is er niet, maar je kunt het vergelijken met een 'open sandwich' met op zijn minst drie soorten beleg. Denen kiezen voornamelijk voor beleg met vis, zoals zalm of haring. Wij kiezen ervoor om de gasten te verrassen met drie Fisk (vis) en drie Vegetariske (vegetarische) varianten.

Grød
Grød, ook wel bekend als havermout, hoort alweer een tijdje bij het standaard ontbijt van de Scandinaviërs. Ook is havermout tegenwoordig een hip en healthy gerecht in Nederland. Het is een erg gezond, voedzaam, maar vooral heerlijk ontbijt. Havermout bestaat uit complexe koolhydraten die langzaam omgezet worden in energie, waardoor je geen last hebt van hoge pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel. Het is super makkelijk om dit gerecht te maken en we variëren met rood fruit, wortel en bramen.

Bullar
Daar zijn ze dan... de Zweedse balletjes! Wie aan Scandinavië denkt, denkt aan Ikea en wie aan Ikea denkt, denkt aan Zweedse balletjes. Deze kunnen dan natuurlijk ook niet ontbreken in de Nordic Kitchen. We serveren ze in drie varianten: kip, rund en vega. Om het feestje compleet te maken kies je zelf je topping en saus!

Proeftafel Knäckebröd
Een vast onderdeel van de inspiratieweek is de proeftafel. Een niet te missen product in Nordic Kitchen is uiteraard knäckebröd. Het is een plat, meestal van roggemeel gemaakt, brood dat erg kort en heet wordt gebakken en daarna gedroogd. De naam betekent: breekbrood. Het is een broodsoort dat is overgebleven uit vroegere tijden, maar wel sterk doorontwikkeld is. Zo zijn er vele nieuwe vormen als; meergranen, extra krokant, zuurdesem en uiteraard de originele. Deze zijn dan ook allemaal te proeven op onze proeftafel. Belegd met hüttenkase en een heerlijke rabarber - cranberry jam.

 

 

Top