Nieuw duurzaam belevingscentrum voor Appèl

De ultieme foodbeleving aan de A2 in ‘s-Hertogenbosch

Familiebedrijf Appèl B.V. uit ’s-Hertogenbosch gaat een nieuw belevingscentrum bouwen aan de A2, naast de Rosmalense Plas. Medewerkers en opdrachtgevers van de bedrijfscateraar en dochteronderneming Markies Catering, marktleider in de onderwijscatering, kunnen hier kennismaken met de laatste trends op gebied van food en hospitality. Openheid, duurzaamheid en gastvrijheid typeren het nieuwe onderkomen. Op 1 mei 2017 start Bouwgroep Moonen met de bouw van het bijzondere pand, ontworpen door architectenbureau De Twee Snoeken uit ‘s-Hertogenbosch.

Beleving
De belangrijkste reden om te verhuizen is ruimtegebrek door de flinke groei de afgelopen jaren. Daarnaast draait het binnen de cateringbranche steeds meer om beleving. Geert van de Ven, eigenaar van Appèl en Markies Catering: “Op deze nieuwe locatie kunnen huidige en potentiële opdrachtgevers zien, proeven en beleven wat wij bieden. De begane grond wordt daarom het bruisende hart van het gebouw met een horeca uitstraling die onze dienstverlening typeert.” Voor de 1.400 medewerkers van Appèl en Markies Catering, die dagelijks op meer dan 400 locaties met passie de catering verzorgen, zijn er demonstratie- en opleidingsruimten. “Daarnaast hebben we straks de ruimte en faciliteiten zodat we kunnen voorzien in een goede distributie naar al onze locaties.” aldus Van de Ven.

Duurzaamheid & vitaliteit
Duurzaamheid en vitaliteit zijn belangrijke speerpunten in de bedrijfsvoering van beide bedrijven. Hans van Veen, algemeen directeur van Appèl en Markies Catering: “Onze medewerkers zijn het hart van de organisatie, wij willen ze een gezonde, prettige en inspirerende werkomgeving bieden. Het nieuwe pand zal hier uitstekend aan bijdragen. Op basis van onze wensen heeft De Twee Snoeken een gebouw ontworpen waarbij naast de mens, duurzaamheid centraal staat.” Zo wordt er bewust geen gasaansluiting aangelegd, heeft het gebouw 400 zonnepanelen voor eigen energieopwekking en wordt gebruik gemaakt van duurzame houtmaterialen en daglicht- en aanwezigheidsgestuurde LED verlichting. Bij de indeling van het gebouw is rekening gehouden met een hoge mate van flexibiliteit en toekomstbestendigheid.

Appèl is de eerste partij die zich vestigt op het bedrijventerrein Rosmalense Plas aan de Mammoet 2 in ‘s-Hertogenbosch. Naar verwachting zullen in de eerste helft van 2018 de deuren van deze nieuwe locatie worden geopend.

Top