Nieuw foodconcept: Alles uit de zee

Ieder jaar organiseren wij vier inspiratieweken in alle restaurants. Deze week is ‘Alles uit de zee’ van start gegaan. Tijdens het maken en bedenken van deze inspiratieweek voelden wij ons als een vis in het water! Uiteraard genieten onze gasten van heerlijke producten en gerechten uit de zee. Denk hierbij aan vegan tonijnsalade, zeewierbouillon, bouillabaisse of een heerlijke zeewierburger. Daarnaast brengen we gasten ook iets bij over de problemen waar de oceaan mee te maken heeft.

Plastic Soup Foundation
Omdat de Dag van de Duurzaamheid tijdens de inspiratieweek valt, vragen we de hele week aandacht voor het plastic probleem. Dit doen we door de Plastic Soup Foundation te steunen. Deze organisatie heeft als doel om te zorgen dat er geen plastic meer in het water komt. Dit doen ze door bronnen van plastic soep aan te pakken, zoals microplastics in cosmetica en synthetische vezels uit kleding. Op donderdag 10 oktober 2019 doneren wij € 0,10 per verkochte kop soep aan de Plastic Soup Foundation. Ook onze gasten hebben de mogelijkheid om een donatie te doen.

Duurzaam
De inspiratieweek is ontstaan vanuit een trend. “Een van onze koks op locatie vertelde dat hij overal inktvis ceviche zag als hij uit eten ging. Dit vonden wij interessant. We vroegen ons af: zouden we iets kunnen doen met producten uit de zee? We zijn er direct mee aan de slag gegaan. Omdat de zee te kampen heeft met zoveel plastic vonden we het belangrijk om gasten hiervan bewust te maken. De link naar de Plastic Soup Foundation was snel gelegd,” aldus Evy de Wilde, conceptontwikkelaar bij Appèl. Het thema duurzaamheid is daarom een belangrijk onderdeel van deze inspiratieweek. Zo is alle signing duurzaam, zit er geen vlees in de inspiratieweek, gebruiken we de vegetarische zeewierburger van SoFine en vegan tonijn in de gerechten. Daarnaast hebben alle vis en zeevruchten die we gebruiken een duurzaamheidskeurmerk.

Top