Nieuwe inspiratieweek: 1001. Geniet van de keuken van het Midden-Oosten!

Van hummus tot za’atar en van rozenwater tot amandelkoekjes: de Arabische keuken is rijk aan uiteenlopende geuren, kleuren en smaken. Deze keuken, ook wel de keuken van het Midden-Oosten genoemd, is in Nederland nog niet zo heel bekend. Geheel ten onrechte! Het is een keuken met geurige kruiden en een grote verscheidenheid aan ingrediënten. Tijdens de inspiratieweek, die maandag 10 december is gestart, laten we je kennismaken met de diversiteit die deze keuken te bieden heeft. 

Mezze Mania
Hoewel de grenzen van de keuken van het Midden-Oosten niet helemaal scherp en duidelijk zijn, lopen die grofweg van Marokko in het Westen tot Iran in het Oosten en Yemen in het Zuiden tot Turkije in het Noorden. De keuken is bekend vanwege het gebruik van geurige kruiden, specerijen en verse groenten. Tijdens de inspiratieweek kun je genieten van verschillende Food Favorites: Mezze Mania, The Barbershop, Shish Kebab en Greens. 

Sesam open u!
​Naast de Food Favorites bieden we ook een proeftafel: Sesam open u! Dit was een belangrijke toverspreuk in één van de 1001-verhalen. Door deze spreuk ging er een wereld vol goud open voor Ali Baba. Met deze proeftafel gaat er een wereld vol sesam open. Met dit kleine, smaakvolle zaadje kun je eindeloos variëren. Zowel in hartige als in zoete gerechten. De bekendste sesamproducten zijn; tahina (een pasta van sesam), halva (een oosterse nougat) en uiteraard de zaadjes zelf. Deze worden vaak verwerkt in bakproducten.

Inspiratiemagazine Accent
De nieuwste editie van ons inspiratiemagazine 'Accent' staat helemaal in het teken van het Midden-Oosten. Maak zelf de lekkerste recepten, kom alles te weten over de specerijen en maak kennis met Nadia Zerouali. Bekijk de editie hier!

Top