Revolutionair concept: verbinding studenten en directies

In de Raad van Toekomst denken studenten op topniveau mee

De Raad van Toekomst, opgericht in 2017 door Joost Broeren, wil vernieuwing geven in organisaties. Dit doen ze door ambitieuze leerlingen en studenten te koppelen aan directies. En laten wij nou net een mooi netwerk hebben van zo’n 200 scholen en 160 bedrijven. Dit mooie initiatief ondersteunen wij graag. Benieuwd naar deze ‘revolutie’? Lees dan snel verder!

Verbinding
Joost is ervan overtuigd dat studenten en organisaties meer van elkaar kunnen leren. Met de Raad van Toekomst wil hij een impuls geven aan vernieuwing in organisaties. "Toen ik nog werkte als projectleider Starterbegeleiding bij de HAN merkte ik dat studenten vaak goede ideeën hadden, maar lang niet altijd de kans kregen om hier iets mee te doen. Aan de andere kant zag ik veel bedrijven die stonden te springen om de kennis maar er moeilijk toegang tot kregen. Dat moet anders kunnen dacht ik, die verbinding maken moet niet zo moeilijk zijn", aldus Joost. De start voor de Raad van Toekomst was gemaakt.

Op strategisch niveau meedenken
Als lid van de Raad van Toekomst is een leerling of student volwaardig sparringpartner van de directie of het management van een bedrijf. Studenten van verschillende studies vormen een adviesraad die periodiek meedenkt over strategische kwesties. Joost: “Als student mag en kan je alles zeggen. Belangrijk is wel dat de student affiniteit heeft met het bedrijf en in het onderwerp wil investeren.”

Van elkaar leren
Studenten en organisaties leren van elkaar met dit initiatief. Veel organisaties lopen vast als het gaat om innovatie. Broeren vertelt: "Door het inzetten van de kwaliteiten van de nieuwe generatie vergroten organisaties hun innovatiekracht. In tijden van digitalisering en snelle technologische ontwikkelingen lijkt de kloof tussen directie en doelgroep vaak onoverbrugbaar. De ervaring leert dat een frisse blik van buitenaf inspireert én motiveert."

Revolutionair
De Raad van de Toekomst is zeker geen nieuwe vorm van stage lopen. Joost: "Stagiaires worden vaak ingezet als ‘cheap labour’, je begint vaak met koffie halen en flauwe taken. Wij kijken naar het ware potentieel van studenten. Wij geloven veel meer in houding en gedrag, dan in kennis en ervaring. In de Raad van de Toekomst mag een student direct vanaf dag één meedenken op het allerhoogste niveau. En dat is revolutionair!"

Het Canisius College in Nijmegen, waar onze dochteronderneming Markies de catering verzorgd, is een van de eerste organisaties die een samenwerking aangaat. Sinds 1 december 2017 heeft de school een Raad van Toekomst. Vier talentvolle studenten zijn samen met de directie in gesprek gegaan over onderwijsvernieuwing en strategie.

Wil je meer weten over de Raad van Toekomst? Neem dan zeker even een kijkje op www.raadvantoekomst.nl.

Top