Trots op onze toppers van Happiness met het winnen van de INC Award.

Op 13 november 2018 werden tijdens een uitverkocht gala in Grand Hotel Huis ter Duin de eerste ‘INC Awards’ uitgereikt aan organisaties die bijdragen aan de acceptatie van mensen met een verstandelijke beperking. Naast de Awards voor bedrijven, hebben de organiserende Stichting De Upside van Down en Stichting Downsyndroom een publieksprijs uitgereikt: de Pablo. De mooie avond was overweldigend, wat bleek uit de emotionele reacties tijdens en na de uitreiking van de INC Awards.

Een eerste stap naar meer inclusiviteit van mensen met een verstandelijke beperking in de samenleving en op de arbeidsmarkt. Onder de ruim 500 aanwezigen waren veel ondernemers en grote namen aanwezig, waaronder HEMA, Unilever, Ahold en Appèl. Zij werden door Linda Germs, voorzitter Stichting De Upside van Down, en Regina Lamberts, directeur Stichting Downsyndroom, uitgenodigd nu en in de toekomst hierover ervaringen te delen via de Facebookpagina van INC Awards, om samen verder te werken aan inclusie.

Finalisten INC Awards

De vier winnaars van de dertien finalisten van de INC Awards, uit meer dan 80 nominaties, werden tijdens een feestelijk gala, in aanwezigheid van ruim 500 gasten bekend gemaakt door o.a. staatssecretaris Tamara van Ark:

  • Categorie Marketing en PR: Ahold, met Appie Today.
  • Categorie Werk en opleiding: Bedrijfsrestaurant Happiness (samenwerking tussen Essent, cateraar Appèl en zorginstelling Cello).
  • Categorie Kunst en cultuur: No limits, Network van KRO-NCRV.
  • Categorie Sport en recreatie: Surfproject.

Bekijk het filmpje van de genomineerden in de categorie Werk en Opleiding. De zeer enthousiaste presentatie van de INC Awards werd gedaan door: Humberto Tan en Eveline Kamperman, een talentvolle jonge dame met Downsyndroom.

Martijn de Jager van Appèl Catering, initiatiefnemer van restaurant Happiness bij Essent: “Onze talenten van Happiness hebben werkelijk de mooiste dag van hun leven gehad. Dankzij de aandacht van de INC Awards, komen wij aan tafel bij grote bedrijven in Nederland om van gedachten te wisselen over de implementatie van het Happiness concept binnen hun eigen organisatie”. 

Feestelijk onthaal

De ruim 500 gasten werden feestelijk op de rode loper onthaald door o.a. Glamour Danny. Burgemeester Jan Rijpstra trapte af met een inspirerend welkomstwoord. Joost Rigter kreeg de zaal stil met zijn ingrijpende levensverhaal over vooroordelen en uitgaan van mogelijkheden. Na de uitreiking van de INC Awards en de Pablo Publieksprijs, werd het galafeest afgetrapt door Collin Hoeve en rapper Jebroer, vervolgd door DJ duo Down with the Syndrome.

Meer informatie: incawards.nl

Top