Volledig vegetarische koffiecorner bij de Universiteit Twente

Vorig jaar rolde Appèl FoodCity uit binnen de campus van de Universiteit Twente. Dit concept staat voor gezond, trendy, internationaal, lokaal en vernieuwend eten en drinken in een hippe, urban omgeving. Iedere locatie heeft hierbij zijn eigen identiteit in sfeer en aanbod. Dit jaar is er ook een gloednieuwe koffiecorner gerealiseerd: Lemons & Beans. Studenten en docenten genieten hier van een volledig vegetarisch en zelfs veganistisch aanbod!

Health
De koffiecorner bevindt zich in de nieuwe Technohal van de UT. Dit Technisch Medisch Centrum opent in november officieel de deuren en is de thuishaven voor studenten van de opleidingen Technische Geneeskunde, Biomedische Technologie en Gezondheidswetenschappen. Daarnaast is het een ontmoetingsplek voor iedereen die iets met ‘Health’ op de UT te maken heeft. Appèl is gevraagd om de horecavoorziening op deze nieuwe locatie te realiseren. “Om tot een zo passend mogelijk assortiment te komen, hebben we eerst goed gekeken naar de doelgroep. Zij zijn veel bezig met gezondheid. Daarnaast willen we deze plek bijzonder maken ten opzichte van onze andere koffiecorners op de campus”, aldus rayonmanager Dave Tabois van Appèl.

Volledig vegetarisch
De volledig vegetarische koffiecorner Lemons & Beans is het resultaat. Bij deze koffie- en sappenbar komt de geur van versgemalen bonen je direct tegemoet. Hier geen automatenkoffie, maar mooie pistonmachines en een echte barista achter de bar. Gasten scoren hier ook verse thee of een heerlijke groente- of fruitsmoothie. Daarnaast is er iedere dag een gezond en duurzaam Grab&Go assortiment verkrijgbaar, uiteraard allemaal vegetarisch of veganistisch. Ook bieden we plantaardige koffievariaties aan. De specials zijn zelfs altijd plantaardig, zoals de ‘Almond Banana’ of ‘Coconut Matcha’.

Het interieur, dat Appèl zelf heeft ontworpen met partner Verel, is helemaal afgestemd op het concept. Alle apparatuur heeft Appèl hergebruikt van andere locaties. De koffiecorner is een moderne, warme plek om te zijn. Er zijn fijne zitplekken gemaakt waar studenten en medewerkers met hun koffie en take-away lunch heerlijk kunnen werken, overleggen of bijpraten.

Duurzame koffiebar
Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt van zowel de UT als Appèl. Het verpakkingsmateriaal dat Appèl op dit moment gebruikt is gedeeltelijk duurzaam. De doelstelling is om uiteindelijk 100% gebruik te maken van duurzame disposables. Hiervoor gaan de universiteit en Appèl samenwerken met de lokale afvalverwerker. Naast volledig vegetarisch is de koffiecorner straks dus ook volledig duurzaam. 

Top