Zomerse inspiratieweek Bollywood van start

De zomer is in aantocht en dat vraagt om zomerse recepten! Wat past er beter bij deze temperaturen dan de Indiase keuken? Een keuken met kleurrijke producten en kruidige smaken, afgeblust met frisse yoghurtjes vormt onze nieuwe inspiratieweek: Bollywood! 

De naam Bollywood is een combinatie van Bombay (de grootste stad van India) en Hollywood. Dit filmgenre bevat flinke publiekstrekkers met veel muziek, dans en kleur. Op zowel visueel vlak als in ons menu hebben we ons hierdoor laten inspireren. Denk hierbij aan tosti's met tikka masala, verse kokossoepjes en frisse mango yoghurtjes. 

Get toasted
Een traditioneel Indiaas gerecht is de tosti natuurlijk niet, maar deze guilty pleasure is wel perfect om de Indiase smaken in te verwerken. Op het menu staan twee varianten: de chicken tikka masala met cheddar en een vegetarische variant met gegrilde groenten en tikka masala kruiden. De tosti's worden geserveerd met een heerlijke mango yoghurtdip.

Spoon
Heerlijke Indiase drankjes vertaald naar een lekker ontbijtje of genietmoment. Onze gasten kunnen genieten van twee nieuwe Spoon recepten, gebaseerd op de iconische chai thee en de frisse mango lassi. De klassieke Indiase chai thee behoort tot de dagelijkse routine van de Indiërs en wij hebben deze heerlijke thee vertaald naar een romige yoghurt. De mango lassi yoghurt is een vertaling van een typisch Indische yoghurtdrank met de heerlijke smaak van zoete mango. De in laagjes opgebouwde yoghurtjes zijn een mooie aanvulling op ons yoghurtconcept!

Stock 'n broth
Nieuwe verse soepen kunnen niet ontbreken bij een nieuwe inspiratieweek! We laten de staafmixers weer goed draaien, want met drie Indiase soepen met typische Indiase ingrediënten in de hoofdrol kunnen we onze gasten weer verrassen. De eerste soep is misschien niet de mooiste, maar wel erg lekker: de goedvullende wortel linzensoep. Ook op het menu: zoete aardappelsoep met koriander en een pittig nasmaakje. Als laatste soep serveren we de perfecte combinatie van pittige curry en zachte kokosmelk in de curry kokossoep. 

Streetfood: samosa's
De Indiase snack samosa is een driehoekig en knapperig deegpakketje, meestal gevuld met aardappel, ui en lekkere specerijen. Onze variant wordt geserveerd met een heerlijk frisse raita, een yoghurtdip met komijn en munt. De frisse smaak van deze dip past perfect bij de kruidige smaak van de samosa. 

Proeftafel: papadum, cress & chutney
De papadum is een gefrituurde of gebakken Indiase cracker gemaakt van linzen-, kikkererwten- of rijstmeel. Papadums worden geserveerd als bijgerecht of snack. Soms krijgen ze een topping, maar vaak worden ze gegeten met (een trio van) sausjes om te dippen. Op onze proeftafel kunnen de gasten zelf hun papadum beleggen met een ananas kardemom chutney óf een mango gember chutney en Choa cress met de smaak van koriander en citrus. 

Top