Zoek je iets anders?


Appèl heeft in 2022 bijna 7.000 maaltijden gered van verspilling via Too Good To Go

Een kwart van al het voedsel in Nederland belandt uiteindelijk in de prullenbak (Voedingscentrum, 2022). Dit is niet alleen zonde van het lekkere eten, maar heeft ook een enorme impact op ons klimaat en de natuur. De energie die tijdens de productie van het voedsel gebruikt wordt zorgt namelijk voor een grote CO2-uitstoot.

Oplossing tegen voedselverspilling

Om voedselverspilling te voorkomen stemmen wij het aanbod in onze restaurants en kantines zo goed mogelijk op de vraag af. Ook kunnen veel producten bewaard worden tot de volgende dag of worden verwerkt tot een ander gerecht. Toch ontkom je er niet aan dat er hier en daar voedsel overblijft. Vers belegde broodjes, salades met groenten en fruit of producten met een aflopende houdbaarheidsdatum kan je niet lang bewaren. Om ervoor te zorgen dat deze heerlijke maaltijden niet in de prullenbak belanden, werkt een aantal van onze restaurants en kantines met Too Good To Go.

Over Too Good To Go

Too Good To Go is de wereldwijde nummer één app tegen voedselverspilling. Too Good To Go koppelt gebruikers aan supermarkten, bakkers en restaurants uit de buurt die soms kampen met een voedseloverschot. Partners kunnen hun overgebleven eten aanbieden door middel van een ‘Magic Box’. Dit is een verrassingspakket met overgebleven eten, want derving laat zich niet voorspellen. Gebruikers kunnen vervolgens zoeken, reserveren en betalen via de app. De consument komt naar de locatie toe om het eten op te halen. Een Magic Box wordt altijd voor één derde van de reguliere verkoopprijs aangeboden en bestaat elke keer uit andere producten.

Inmiddels heeft 1 op de 5 Nederlanders de app op hun mobiele telefoon staan en wordt meer dan 90% van het aanbod op de app gered door consumenten. Lydia Croll, Key Account Manager bij Too Good To Go, zegt er het volgende over: “We krijgen enorm veel positieve reacties van consumenten. Ze zijn blij dat ze op een leuke manier kunnen bijdragen aan een groter probleem. Het is altijd een verrassing wat je krijgt én het is een fijne bijkomstigheid dat je eten voor 1/3 van de prijs koopt. Ook de partners zijn blij dat ze zo op een laagdrempelige manier bijdragen aan een groenere planeet.”

Hoe nu verder?

Afgelopen jaar hebben we met 33 Appèl locaties bijna 7.000 Magic Boxen gered van de verspilling! Hiermee hebben we 17.500kg Co2 uitstoot bespaard, wat gelijk staat aan 216 vliegtickets van Amsterdam naar Londen. Sinds de start van de samenwerking in 2018 hebben we al meer dan 16.000 Magic Boxen verkocht op onze locaties. Wij willen dit initiatief in de toekomst breder in gaan zetten om zo nog meer bij te dragen aan onze duurzame ambitie. Als we naar de data kijken, verwachten we dat er voor 2023 een significante groei mogelijk is. Zo hopen we de mijlpaal van 20.000 verkochte Magic Boxen te bereiken.