Zoek je iets anders?


Appèl ondersteunt bedrijven om minimaal 50% biologische en/of lokale producten op te nemen in eigen catering

Van 16 t/m 19 januari vond de Biokennisweek plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Deze week was gericht op alle ondernemers die hun bedrijf verder willen brengen met biokennis. Zij konden online en live deelnemen aan dit event. Er waren ruim 200 bedrijven aanwezig als exposant en er werden thema’s besproken als marktgroei, omschakelen, innovatie en kwaliteitsontwikkeling van (nieuwe) biologische wetgeving.

Meer biologisch en lokaal voedsel

Als onderdeel van de Biokennisweek werd het Symposium ‘Biologisch in Brabant’ georganiseerd. Piet Adema, Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, opende dit symposium met het Nationaal strategisch actieplan biologische productie en consumptie. Daarnaast stond voornamelijk meer biologisch en lokaal voedsel in de catering centraal. Tijdens het symposium werd een intentieverklaring ondertekend door de provincie, een aantal gemeenten en enkele private organisaties. Daarin onderschreven zij de doelstelling om binnen drie jaar minimaal 50% biologische en/of lokale producten op te nemen in hun catering.

Ondersteuner van intentieverklaring

Als ambitieuze cateraar, ook op het gebied van duurzaamheid, hechten wij veel belang aan dit biologische initiatief. Om de intenties van bedrijven en gemeenten waar te maken, bieden wij graag de nodige ondersteuning voor dit proces. Wij denken en werken graag mee om deze ontwikkeling mogelijk te maken. Als ondersteunende ketenpartij hebben we ons ook verbonden aan dit initiatief en helpen wij graag een aantal van onze opdrachtgevers, zoals Gemeente Den Bosch en HAK, die ondertekenaar zijn van de intentieverklaring bij het realiseren van de ambitie.

Meer lezen over onze duurzame ambities?