Zoek je iets anders?


Inspiratieweek

Alles uit de zee

Tijdens het maken en bedenken van deze inspiratieweek voelden we ons als een vis in het water! We hebben zeeën van tijd besteed aan het ontwikkelen van de recepturen en de signing. We hopen dat bij onze gasten het water in de mond loopt van al het lekkers.

Daarnaast hopen we onze gasten dit keer niet alleen te verleiden tot het eten van heerlijke producten, maar willen we ze ook iets bijbrengen over de problemen waar deze grote blauwe watervlakte mee te maken heeft. We sporen onze gasten aan om te doneren aan de Plastic Soup Foundation. De producten die we gebruiken tijdens deze week zijn ook zoveel mogelijk voorzien van een keurmerk. Kortom niet alleen alles uit de zee, maar ook voor de zee.

Vegan tonijnsalade?

Ja, echt! Door het gebruik van zeewier en kappertjes krijgt deze broodsalade de ziltige smaak die lijkt op de smaak van tonijnsalade.

STOCK 'N BROTH

Soep is niet meer weg te denken tijdens onze lunch. In de zee is deze ook aanwezig én groeit jaarlijks met zo’n 5 miljoen ton. Dit is uiteraard geen soep zoals wij deze kennen, maar plasticsoep! In 1977 ontdekte kapitein Charles Moore midden op de Grote Oceaan grote stukken plastic. Hij keerde later terug voor onderzoek en noemde dit de ‘plastic soup’.

Wat is een inspiratieweek?

In de dagelijks veranderde dynamische wereld van eten en drinken willen we onze gasten, opdrachtgevers en medewerkers keer op keer verrassen en inspireren. Vanaf 2017 doen we dit onder andere door middel van onze inspiratieweken. We laten ons inspireren door trends en ontwikkelingen in de foodwereld en bedenken per editie een nieuw thema. Dit thema wordt door middel van gerechten, POS-materiaal en storytelling neergezet op zo’n 180 locaties.

Met de inspiratieweken laten we onze gasten, opdrachtgevers en medewerkers kennismaken met nieuwe recepten en producten. Zo verwerken we trends en nieuwe producten in ons assortiment en creëren we een beleving door hier bijpassend POS-materiaal en storytelling voor te ontwikkelen.

THE BAKERY

Bij onze bakery draait het met name om lekker brood, dat is deze keer natuurlijk ook belangrijk! We focussen ons nu iets meer op wat er óp het brood gaat. Met twee heerlijke broodsalades, vegan tonijnsalade en makreelsalade, bieden we extra variatie qua beleg.

SALADES UIT DE ZEE

De zeebanaan is een sappige zeegroente. Het groeit in strengen op zanderige grond. De vlezige blaadjes zijn groen, geel en soms prachtig vuurrood van kleur. Deze bijzondere zeegroente heeft een zilte en typisch kruidige smaak.

Zeekraal is een eenjarig plantje dat bestaat uit gelede knapperige zilte stengeltjes. De stengeltjes nemen tijdens de groei actief mineralen (waaronder zeezout) op uit haar omgeving. Vandaar de typisch zilte smaak. Zeekraal is een bron van magnesium en mangaan.

Proeftafel: het zoete zeebanket

Zoete zeevruchten. Waan je even op het strand met onze zoete traktaties uit de zee. Een lekker chocoladeschelpje voor bij de koffie of thee? Geniet van deze guilty pleasures uit de zee!