Zoek je iets anders?


Over Appèl | MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Zo creëren wij de beste foodbeleving voor de wereld

Wist je dat we in Nederland drie keer zoveel grondstoffen gebruiken dan de aarde kan aanvullen? Niet iets wat we lang kunnen volhouden!
Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent rekening houden met de toekomst. Zowel de toekomst van ons als mensen als van onze aarde. Energieverbruik, vervoer, koopgedrag, maar zeker ook eten en drinken spelen hierin een belangrijke rol. Meer plantaardig in plaats van dierlijk eten en minder afval wordt steeds meer de standaard. Wij vinden dat wij als cateraar een belangrijke bijdrage kunnen leveren door verantwoord te ondernemen.

Wij kunnen alleen de ultieme foodbeleving creëren wanneer deze direct bijdraagt aan het geluk en de gezondheid van onze medewerkers, onze gasten, de samenleving en het milieu.

Cecile Theunissen – Manager MVO

MANIFEST

ONZE MENSEN

Wij stellen het welzijn en de betrokkenheid van onze medewerkers, studenten en talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt voorop.


MEER PLANTAARDIGE VOEDING

Wij leveren de grootste bijdrage door onze gasten te inspireren vaker plantaardig te eten en door lokale seizoensproducten te gebruiken. Als we dierlijke of exotische producten kopen, kiezen we voor producten met een keurmerk.


DUURZAME BEDRIJFSVOERING

We verduurzamen onze werkwijze op alle vlakken. Dit doen we niet alleen met ons duurzame belevingscentrum maar ook op het vlak van mobiliteit, transport en energieverbruik op locatie.


ZERO WASTE

We voorkomen voedselverspilling en gebruiken materialen met een lage milieu-impact.


VITALITEIT

We zijn specialist in De Gezonde Schoolkantine. Deze kennis passen we ook toe binnen onze bedrijfsrestaurants. We ondersteunen onze gasten en opdrachtgevers bij alle ingrediënten waar vitaliteit uit bestaat om zo bij te dragen aan een gezonde bedrijfscultuur.

In onze restaurants hebben we ons manifest vertaald naar Be Conscious en Feel Good.

Meer over onze ambities en impact lees je in ons laatste jaarverslag.

CERTIFICERINGEN

Met ons managementsysteem zorgen we ervoor dat we voldoen aan wet- en regelgeving, onze beloftes waarmaken en onze prestaties continu verbeteren. We zijn voor onze catering voor bedrijven, instellingen en campuslocaties door Dekra ISO9001 (kwaliteitsmanagement), ISO14001 (milieumanagement) en ISO26000 (MVO-wijzer) gecertificeerd.

MVO bij Appèl

Onze missie ‘Samen mensen blij maken’, is niet alleen van toepassing op onze opdrachtgevers, collega’s, gasten, ketenpartners en facilitaire partners, maar bovenal ook op de toekomstige generaties. Deze ambitie hebben we uitgebreid beschreven in ons MVO-beleid. Zo maken we samen ook toekomstige wereldbewoners blij!

We maken het grootste verschil door de eiwittransitie en door afval en voedselverspilling tegen te gaan. Maar ook voor onze eigen bedrijfsvoering willen we de voetafdruk verkleinen.

Met ons belevingscentrum willen wij het goede voorbeeld geven. Het gebouw is energieneutraal gebouwd en de energievoorziening bestaat voor 100% uit Nederlandse zonne-energie. Door energiemonitoring en -management brengen we ons energieverbruik nog verder terug.

We hebben een thuiswerkbeleid, zodat iedereen de juiste balans kan vinden tussen kantoor en thuis. Om de uitstoot door mobiliteit verder terug te dringen schaffen we voor ons wagenpark alleen nog elektrische auto’s aan. Hiervoor beschikken we over 12 oplaadpunten bij het pand. Ook hebben we voor alle stafmedewerkers de mobiliteitskaart Shuttel ingevoerd. Deze geeft onze medewerkers standaard de optie om met het OV te reizen.

ACADEMY

Om medewerkers te voorzien van de juiste kennis, deze kennis up-to-date te houden en te toetsen, hebben wij de Appèl Academy opgericht. Wij zijn trots op de trainingen, workshops en cursussen die we ontwikkeld hebben. De Appèl Academy helpt ons een gastvrije en horecamatige aanpak te garanderen. Duurzaamheid en vitaliteit maken hier integraal onderdeel van uit. Hierdoor bieden wij een onderscheidende en inspirerende dienstverlening en voelen onze gasten zich thuis in onze restaurants.

Hier lees je over de lancering van onze nieuwe leeromgeving.