Zoek je iets anders?


Over Appèl | MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Samen mensen blij maken is onze missie. Dat doen we door het geluk en de gezondheid van onze gasten en medewerkers – ook die van toekomstige generaties – voorop te stellen. Appèl wil de meest innovatieve cateraar zijn die iedere dag bijdraagt aan een vitalere en duurzamere leefstijl voor alle generaties.

We maken het grootste verschil door de eiwittransitie en door afval en voedselverspilling tegen te gaan. Maar ook voor onze eigen bedrijfsvoering willen we de voetafdruk verkleinen.

MANIFEST

ONZE MENSEN

Wij stellen vitaliteit en werkgeluk voorop en investeren in de bestaanszekerheid van onze medewerkers door het bieden van goede arbeidsvoorwaarden, een veilige en gezonde werkomgeving en loopbaanontwikkeling. Er is ruimte voor iedereen, ook voor talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt.


GEZONDE DUURZAME VOEDING

Wij leveren de grootste bijdragen aan de toekomst door onze gasten te stimuleren en inspireren tot het maken van betere voedingskeuzes voor gezondheid, aarde en maatschappij. Ons aanbod is geïnspireerd op EAT-Lancet en de Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum. We zijn niet alleen specialist in de Gezonde Schoolkantine maar ondersteunen onze gasten en opdrachtgevers bij alle onderdelen voor een vitale en bewuste leefstijl. Samen met onze leveranciers reduceren we de foodmiles door te kiezen voor seizoensproducten uit Nederland, kiezen we voor energiezuinig transport en zorgen we voor een duurzame en transparante keten.


ZERO WASTE

Wij voorkomen voedselverspilling door het voorspellen van de vraag. Door deel te nemen aan keteninitiatieven zorgen we ervoor dat reststromen in de keten hoogwaardig worden ingezet. Wegwerpverpakkingen vervangen we door herbruikbare alternatieven van milieuvriendelijke materialen.


DUURZAME BEDRIJFSVOERING

Wij streven naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering. Dat doen we onder meer door ons duurzame belevingscentrum, door energiezuinig op locatie te werken en door het vergroenen van de mobiliteit van onze medewerkers.


MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN

Samen met onze partners vergroten we onze maatschappelijke bijdrage. Via onderwijsinstellingen, maatschappelijke instanties, vrijwilligerswerk en donaties zetten we ons in voor goede initiatieven.

 

Hoe wij dit toepassen? Dat zie je dagelijks in onze restaurants terug. Meer over onze ambities en impact lees je ook in ons laatste jaarverslag.

Onze thema's

Als organisatie hebben we naast financiële impact ook impact op de samenleving en het milieu. Daarnaast hebben duurzaamheidsthema’s ook financiële invloed op onze organisatie. Om de materiële thema’s te bepalen hebben we in 2023 een dubbele materialiteitsanalyse uitgevoerd. We volgden hierbij de definities en vereisten van impact en financiële materialiteit die zijn vastgesteld in de European Sustainability Reporting Standards. Samen met onze belanghebbenden hebben we de sociale, milieu en bestuurlijke thema’s bepaald die voor ons het meest van belang zijn. De grootste impact maken we door goed te zorgen voor onze mensen. En door transparantie en samenwerking in de keten van eten en drinken.

Meer informatie over de dubbele materialiteitsanalyse vind je in ons jaarverslag 2023.

Met ons belevingscentrum willen wij het goede voorbeeld geven. Het gebouw is energieneutraal gebouwd en de energievoorziening bestaat voor 100% uit Nederlandse zonne-energie. Door energiemonitoring en -management brengen we ons energieverbruik nog verder terug.

We hebben een thuiswerkbeleid, zodat iedereen de juiste balans kan vinden tussen kantoor en thuis. Om de uitstoot door mobiliteit verder terug te dringen schaffen we voor ons wagenpark alleen nog elektrische auto’s aan. Hiervoor beschikken we over 12 oplaadpunten bij het pand. Ook hebben we voor alle stafmedewerkers de mobiliteitskaart Shuttel ingevoerd. Deze geeft onze medewerkers standaard de optie om met het OV te reizen.

CERTIFICERINGEN

Met ons managementsysteem zorgen we ervoor dat we voldoen aan wet- en regelgeving, onze beloftes waarmaken en onze prestaties continu verbeteren. We zijn voor onze catering voor bedrijven, instellingen en campuslocaties door Dekra ISO9001 (kwaliteitsmanagement) en ISO14001 (milieumanagement) gecertificeerd.