Zoek je iets anders?


Gezond en duurzaam

Wist je dat we in Nederland drie keer zoveel grondstoffen gebruiken dan de aarde kan aanvullen? En dat meer dan de helft van de volwassenen overgewicht heeft? Niet iets wat we lang kunnen volhouden!

Wij willen onze gasten en opdrachtgevers stimuleren en inspireren om betere keuzes te maken, bewustwording vergroten en laten zien hoe lekker gezond en duurzaam eten kan zijn. Op het voortgezet onderwijs en MBO doen we dit met de Gezonde Schoolkantine. Voor onze campus- en bedrijfsrestaurants ontwikkelden we Good & Green.

Gezonde schoolkantine

Wij zijn partner van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen, dat wordt beheerd door JOGG. Binnen het akkoord wordt gewerkt met de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen van het Voedingscentrum. Deze richtlijn vormt de basis van onze foodconcepten Food You Love voor het voortgezet onderwijs en CRAFT voor het MBO. Binnen deze concepten nemen gezonde voeding en duurzaamheid een prominente rol in.

Food You Love
Food You Love… ‘Eten waar jij van houdt’. Zo simpel is het eigenlijk. We willen onze gasten blij maken met een passend aanbod waar ze energiek, fit én gezond van blijven. De wereld om ons heen, en dus ook onze doelgroep, verandert. Ons concept blijft dan ook altijd in beweging (motion). Hierbij laten we ons leiden door trends en ontwikkelingen en spelen wij in op onze gemeenschappelijke waarden. Beleving, creativiteit en digitalisering zijn onmisbare elementen in een eigentijds concept. De naam Food You Love vat eigenlijk precies samen waar wij ons concept op baseren.

FOOD
Lekker en gezond eten bieden; dat staat bij ons op nummer één. Gezonde voeding het allerleukst en -lekkerst maken.
YOU Wij bieden meer dan gezonde voeding alleen. ‘Wees jezelf, move & be happy!’ is ons motto in alles wat we doen.
LOVE Graag belonen wij onze trouwe gasten, zoeken de verbinding op en brengen maatschappelijke waarden onder de aandacht.

CRAFT
Ambacht
‘To craft’ betekent ‘met de hand vervaardigen’. Het is een tegenreactie op de massaproductie met als basis dat het tijd kost om ‘iets’ te maken. Een vak leren, een ambacht, dat is wat CRAFT en de studenten bindt. Wij faciliteren een creatieve, gemoedelijke omgeving waarin wij bijdragen aan de ontwikkeling van de student; de vakspecialist.

Industrieel, robuust en stoer
Versbeleving, betaalbaar voor iedere portemonnee, servicegerichtheid, duurzaam, gevarieerd en een gezond productaanbod dat continu op locatie specifieke wensen wordt afgestemd; dat is CRAFT. De uitstraling is stoer, robuust en industrieel. We bereiden eten zoveel mogelijk vers en verrassen studenten met aantrekkelijke acties en internationale producten.

Wist je dat…
Zowel ons bruinbrood áls witbrood weinig zout én extra vezels bevat! Zo wordt de gezonde keuze de makkelijkste keuze.

Go Green
Met Go Green als één van de pijlers willen we het duurzame karakter van CRAFT 2.0 graag meer laten zien. Ons aanbod is voor minimaal 60 procent vegetarisch en gezond, we zetten alleen acties in die duurzaam en gezond zijn én we geven de voorkeur aan producten met een keurmerk. De samenwerking met het Deltion College in Zwolle is de eerste samenwerking volgens de nieuwe CRAFT 2.0 concept.

Good & Green bestaat uit 3 onderdelen voor een vitalere en duurzamere leefstijl; food, fair & mood.

Food
Inspirerende, gezonde en duurzame gerechten, dat bieden wij aan in onze kantines en restaurants. We kiezen voor meer plantaardig en minder verzadigd vet, suiker, zout en calorieën. Rekening houdend met seizoen en waar het product vandaan komt.
Een mooi voorbeeld is TU Delft, waar we in 2027 voldoen aan de richtlijnen van EAT-Lancet.

Fair
We kiezen voor producten met een duurzaamheidskenmerk, produceren verantwoord, we verpakken producten alleen indien noodzakelijk en we gaan voedselverspilling tegen. En als er dan toch iets over is, bieden we dit met korting aan via Too Good To Go.

Mood
Lekker in je vel zitten zorgt onbewust voor het maken van betere keuzes. We inspireren onze gasten om te investeren in hun eigen vitaliteit. Dit doen we door mini-challenges en het delen van vitaliteitstips en weetjes in onze restaurants en kantines.

Good & Green

Vitale medewerkers zijn gemotiveerd en hebben volop energie om productief en met plezier te werken. Dat is goud waard! In onze campus- en bedrijfsrestaurants stimuleren we de gasten in het maken van betere keuzes door middel van Good & Green; de beste keuze voor jouw gezondheid en de aarde.
We hebben een menu van de toekomst gecreëerd, waarbij gezond (Good) en plantaardig eten (Green) centraal staan, uitgebreid met gezonde en duurzame initiatieven en uitstralingspunten in het restaurant.

Good – Gezonde producten
Dit zijn gezonde producten die voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, ook wel Betere keuzes genoemd. Onder Betere keuzes vallen producten uit de Schijf van Vijf of Dagkeuzes. Schijf van Vijf producten hebben een positief effect op je gezondheid en bevatten de benodigde voedingsstoffen om gezond de dag door te komen. Dagkeuzes zijn producten die in beperkte mate gezond zijn en drie tot vier keer per dag gegeten mogen worden.

Green – Plantaardige producten
Voor de productie van plantaardige producten zijn minder grondstoffen nodig, het zorgt voor minder vervuiling en heeft een positieve invloed op dierenwelzijn. Daarnaast zijn plantaardige producten vaak ook beter voor de gezondheid. Zo is onze banquetingmap in de basis vegetarisch en bevat de menucyclus voor onze bedrijfs- en campuslocaties een hoog percentage gezonde producten en een laag percentage dierlijke ingrediënten.

Wist je dat…
Onze croissants volledig plantaardig zijn en onze koffie CO2-neutraal is.