Zoek je iets anders?


Gezond en lekker eten voor elke basisschoolleerling

Branche: Op de basisschool

Gezond eten draagt bij aan de ontwikkeling en groei van onze kinderen. Met een goed gevulde maag speelt, leert en sport het een stuk beter. Om deze reden hebben wij voor basisscholen een ontbijt- en lunchconcept ontwikkeld.

Schoolmaaltijden
Elk kind verdient het om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen.  Om dat te stimuleren heeft het jeugdeducatiefonds in samenwerking met het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap het programma schoolmaaltijden geïntroduceerd. Wij dragen daar graag aan bij en helpen onderwijsinstellingen met onze oplossing. Zo zorgen we samen voor een evenwichtige en gezonde start van de dag en/of lunch voor de leerlingen.

Basisscholen en middelbare scholen kunnen kiezen uit twee opties:

  1. Kant en klare lunchmaaltijden.
    Onze gezonde gesmeerde volkoren boterhammen (ook halal) zijn ideaal voor een voedzame lunchpauze. Met deze optie wordt de school compleet ontzorgd bij het aanbieden van een lunchmaaltijd aan hun leerlingen.
  2. Zelfsmeerontbijt en/of -lunch.
    Leerlingen smeren hun eigen ontbijt of lunch onder begeleiding van vrijwilligers. Wij zorgen ervoor dat alle ingrediënten geleverd worden en dat er een menucyclus met duidelijke instructies beschikbaar is. We bieden gevarieerde opties, inclusief granen, zuivel en vers fruit.

Als jarenlange expert in onderwijscatering ondersteunen wij, wanneer nodig, graag met de juiste apparatuur, het trainen van medewerkers en eventuele (hulp)ouders en het behalen van de ‘gezonde schoolkantinestatus’. Indien gewenst kunnen wij zelfs zorgen voor een of meerdere cateringmedewerkers die de service van a tot z verzorgen.

Beweging

Beweging stimuleren doen we op een speelse manier. Daarom hebben we programma’s ontwikkeld, speciaal voor basisschoolleerlingen. Want voldoende bewegen heeft vele bewezen positieve effecten. Wist je dat je hersenen al bij 5 minuten bewegen gelukshormonen aanmaken die zorgen voor een fijn gevoel en stress verminderen?

Op de basis- school
Lekker en gezond

Volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum


Dagelijks bieden wij voor een lekkere, gezonde en voedzame lunch en ontbijt, passend binnen de richtlijnen voor de Gezonde Basisschool van de Toekomst. Onze lunch en ontbijt zijn samengesteld volgens de regels van het Voedingscentrum Nederland. Zo serveren we weinig suiker en vet, en juist veel vitaminen, eiwitten en vezels. Minimaal tachtig procent van onze producten komt uit de Schijf van Vijf. De lunch wordt zo aangeboden dat kinderen kunnen kiezen uit verschillende producten. Met onze eetmomenten stimuleren wij een gezonde leefstijl, een gezond gewicht en dragen we bij aan de sociale verbinding op school.

Zoek je een expert in basisschoolcatering?

Wij zijn marktleider op het gebied van scholencatering. Dagelijks voorzien we leerlingen, scholieren en studenten in alle leeftijdsgroepen, vanaf groep 1 t/m het laatste jaar van de uni van lekker en verantwoord eten en drinken. Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw school kunnen betekenen?
Neem voor meer informatie contact met ons op via 073 – 612 50 50 of sales@appel.nl.
Contact