Zoek je iets anders?


F

Case: Fair's Sociaal Werk Café @ ROC van Twente

‘Smaakvolle gerechten, eerlijke producten en gelijke kansen voor iedereen’ dat is waar FAIR’s voor staat. Met dit horecaconcept geven wij op inspirerende wijze invulling aan Social Return On Investment (SROI). FAIR’s is een grand café waar participatiemedewerkers re-integreren en onze gasten de hele dag door kunnen genieten van (h)eerlijke gerechten.

Bij FAIR’s maken wij de lekkerste gerechten met eerlijke producten en bieden wij gelijke kansen voor iedereen. Eenvoud en inclusiviteit vormen samen de basis voor FAIR’s. Binnen ons sociale café creëren we een veilige werkplek te voor mensen die moeite hebben om te slagen op de reguliere arbeidsmarkt. Om welke reden dan ook.

Wij vervullen een belangrijke rol in de ontwikkeling en begeleiding van de participatiemedewerkers. We willen onze medewerkers voorzien van kennis en zelfvertrouwen, want binnen deze enorme groep mensen barst het van de kwaliteiten. Onze ervaring is dat ze zeer gemotiveerd zijn om weer aan de slag te kunnen. Wij bieden ruimte om te groeien en een werkplek waar je met plezier naartoe gaat. Dat is wat ons betreft invulling geven aan SROI. De kracht zit hem in onze persoonlijke aanpak. Iedere deelnemer heeft een eigen, unieke achtergrond. Dat vraagt een om een nauwe samenwerking tussen medewerker, horecamanager, jobcoach en eventuele ouders of voogd. Ieder met zijn eigen rol.

Behalve eerlijke kansen, serveren we ook eerlijke gerechten. Herkomst en transparantie in de keten zijn ontzettend belangrijk bij FAIR’s. We serveren smaakvolle, duurzame gerechten met kwaliteit en pure smaken. Deze kwaliteit en smaak komt door de manier van bereiden, maar ook door de herkomst en versheid. We kopen producten van lokale ondernemers uit de buurt. Lekker duurzaam én lekker eerlijk dus!”

SROI