Aardappelnestjes met biet en mierikswortel

Ingrediënten
3 aardappels
1 ui
Peper
Zout
50 geraspte Parmezaanse kaas
2 eieren
Olijfolie
120 gr gekookte bietjes (in blokjes)
 
Voor de saus
15 gr geraspte mierikswortel
1 el witte wijnazijn
1 snufje suiker
150 ml crème fraîche
 
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180°C. Rasp de aardappels samen met de ui en pers het vocht uit  het mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Meng de aardappels met de kaas en de eieren. Bedek 4 muffinvormpjes met bakpapier. Verdeel het mengsel in de vormpjes, maak een kuiltje in het midden en duw de randen wat omhoog. Bestrijk met olijfolie. Bak ca. 25 min. Week de mierikswortel 5 min. in 2 el heet water. Meng alle ingrediënten voor de saus. Haal de nestjes uit de oven en vul ze met de gehakte bietjes en een schepje mierikswortelsaus.
Top